היי חברים, בין יריד ליריד, בתוך הכיף הזה של לפני החג, מצאתי כמה מקומות נחמדים השווים ביקור, וסדנאות מעולות שאולי תרצו לבדוק מקרוב. יש משהו קסום באזור השרון בו אני גרה, שגורם לי להתאהב במקום הזה כל פעם מחדש. השדות הירוקים, אוירת הרוגע, אוכל טוב ואנשים נחמדים. לא משנה לאן אני נוסעת, אני תמיד כמהה לחזור הביתה לסביבה, הכה מחבקת הזאת שנקראת בית בשרון. הפעם שמחה להזמין אתכם גם למושב משמרת עם הפתעה קולינרית חדשה. בואו תראו. תמונת שער: למשמרת ארוע אביב. צילום עדי נאפ)

ארוע פתיחת אביב שכולו  Farm to table – מושב משמרת

בפעם הראשונה בישראל ייערך בשישי הבא (7.4.17) אירוע farm to table שיהיה בית לבשלנים ולאוהבי אוכל איכותי וטרי, המוגש מהשדה לצלחת.האירוע יתקיים בחווה האורגנית “למשמרת farm to table” הפועלת לפי העקרונות העולמיים של farm to table ומספקת את תנובתה למסעדות מובחרות כמו קלארו ופרונטו בתל-אביב. לקראת הפסח, החווה לובשת חג  וכמקובל במתחמי farm to table בעולם, תפעיל שלושה מוקדי התרחשות מרכזיים במסגרתם ניתן יהיה לחוות את הטבע המקומי במלוא הדרו:

מתחם ה-FARM – הכולל את שדות הירק רחבי הידיים של החווה, שמשופעת בימי האביב הראשונים ביותר מ-20 סוגים של פירות וירקות אורגניים. להגיע, לנשום את ריח האדמה ולקטוף ישר מהשדה שלל משמח של חקלאות מקומית. בין הערוגות ימתין לכם צוות המגדלים שישמח לסייע.

מתחם ה-TABLE יארח שפים מובילים שיבשלו מתוצרת החווה ויגישו מנות בטעם מקומי.
במתחם, שניצב על גבעה המשקיפה על שדות השרון, יתארחו השף המעוטר דיוויד פרנקל וצוותו, שמבטיחים להכין ישירות מהשדה, תפריט מיוחד של הפתעות אוכל בטעם ישראלי בלאדי.
באוטו-אוכל תתארח שפית שיראל ברגר לטעימות של מנות מחומרי הגלם של החווה . ברגר, לשעבר שפית “מיס קפלן” הטבעונית בתל אביב , צפויה לערוך בחווה בחודשים הבאים סדנאות וארוחות farm to table.

מתחם היצרנים ומגדלי הבוטיק – כאן יתארחו יצרנים, מגדלים, בשלנים ואמנים מקומיים שיציעו את מרכולתם לטובת מי שירצו להצטייד במתנות לחג בלי פערי תיווך ותוך תמיכה בחקלאות מקומית. למשל, הקונדיטורית רתם בן דוד (לשעבר צפרה) עם מתוקים כשרים לחג, הקרמיקאית דניאלה ארד ממשמרת שתציע כלי אירוח בעבודת יד ובקו ישראלי נקי, שוקולטייר ועוד. על האלכהול הופקד יקב PELTER ממושב צופית עם היינות המשובחים ועם עראק ישראלי משמח. החנות תארח גם תוצרת של חקלאים אורגניים נוספים מהאיזור. “אביב בא לחווה” בחוות למשמרת: שישי, ה 7/4/17 דרך למשמרת מושב משמרת, 9:00-15:00 (חשוב לבוא עם כובע ונעליים סגורות.) בקיצור, יהיה שמח. בואו!


מסעדת תל יצחק קיטשן אנד גרדן

שמחה לבשר שנפתחה ממש עכשיו, חדשה דנדשה בכניסה לקיבוץ תל יצחק של המסעדן הראל בלו (סיטארה, פיש שופ, מציצים וברנז’ה). המקום, שנפתח בהשקעה של כ-6 מיליון שקלים יגיש מטבח ים תיכוני עם השפעות מאיטליה, צרפת ויוון, ויפעל משעות הבוקר ועד שעות הלילה המאוחרות. כרגע נמצא בתקופת הרצה ופועל מהשעה חמש אחר הצהריים. החלל כולו מעוצב כאסם כפרי ומשפחתי, והוא מכיל למעלה ממאתיים מקומות ישיבה בחלל פנימי או בחצר רחבה. המטבח הפתוח עם טאבון במרכז ומוציא פיצות ומאפים. בבוקר יוגשו ארוחות מהתפריט, וגם בופה פתוח של גבינות, סלטים, דגים מעושנים וכבושים, מאפים ומטבלים. בתפריט הערב ניתן למצוא מגוון מנות מהטאבון, סלטים, פסטות שנעשות במקום, מנות דגים ופירות ים וכן מנות בשרים. התפריט בנוי ברובו על חומרי גלם מקומיים מספקים ומגדלים מקומיים כמו גבינות מקומיות ממשק יעקבס, יינות ישראלים והדרים מפרדסים בסביבה. נראה לי ששווה לדגום. תל יצחק קיטשן אנד גרדן Kitchen & Garden, בכניסה לקיבוץ תל יצחק. 09-7411110. ראשון-שבת 08:00-00:00. לא כשר

מסעדת תל יצחק קיטשן אנד גרדן צילום:גלעד משי
מסעדת תל יצחק קיטשן אנד גרדן צילום: יצחק בן אפרים
מסעדת תל יצחק קיטשן אנד גרדן צילום: יצחק בן אפרים

מתחם ביתנס – ביתן אהרון

במתחם האינטימי של ביתן אהרון, חדשות בשכונה. בנדיקט ארוחות בוקר השיק את סניפו התשיעי במקום, ולבטח יהפוך כמה בסביבה למאושרים. אני מודה שאני מאלה המשתרכים תמיד בתורים הארוכים שלהם בכניסה, רק כדי לזלול את ה’קרוק מאדאם’ הטעים שלהם, אם כי כל מנה התפריט היא תענוג.

Benedict – עכשיו גם במתחם ביתנ’ס, ביתן אהרון, הפתיחה ממש בקרוב

גם ברקיז – טברנה יוונית הגיעו למתחם. רכב האוכל היווני אשר שיגע את הארץ עם מטעמים מארץ האוזו הגיע אל הנחלה והתמקם בביתן אהרון. מוזמנים לחגיגה יוונית טעימה.

ברקיז טברנה יוונית, חדש במתחם ביתנ’ס, ביתן אהרון

חגיגה יוונית בצלחת! ברקיז – טברנה יוונית בביתן אהרון

אלה פטיסרי

חנות קונדטוריה בקיבוץ גבעת חיים איחוד ובית קפה בפארק תעשיות בעמק חפר. טעים, נעים וטרי והתמונות תדברנה בעד עצמן. המקום כשר חלבי. דרך נחל אלכסנדר 5 פארק תעשיות עמק חפר

אלה פטיסרי בפארק תעשיות עמק חפר
טעים טעים באלה פטיסרי
אלה פטיסרי – תמצאו גם את הקונדטוריה בקיבוץ גבעת חיים איחוד

סדנאות בישול ואפייה במחלבת משק יעקבס, כפר הרא”ה

מיד אחרי הפסח משק יעקבס חוזרים עם מגוון של סדנאות בישול ואפייה בחנות מחלבת יעקבס-אגדת לחם שבכפר הרא”ה וההרשמה החלה! שימו לב, יש סדנאות חדשות וחלק גדול מהסדנאות מותאמות לחג השבועות. סדנאות הבישול מתחילות בקבלת פנים של יין, גבינות ופוקאצ’ות, מיד אח”כ מפשילים שרוולים ומתחילים בעבודה, ובסוף מתיישבים לאכול את כל מה שהכנתם. משך כל סדנה כ – 3 שעות. עלות למשתתף הינה 300 ₪. אחד המקומות האהובים עליי, וקרוב לודאי שתמצאו אותי שם באחת הסדנאות הקרובות, טרם החלטתי איזה. לפרטים נוספים ולהרשמה: דפי יעקבס 052-3233523 או בעמוד הפייסבוק שלהם.

עיצוב: קרן יעקבס
צילום: אינס ינאי
סדנאות אפיה ובישול של גבינות משק יעקבס בכפר הרא”ה, חווייה כיפית טעימה!   צילום: נעמה נויהאוז