היי יקירים, החורף הזה הביא איתו כל מיני חשקים למיני מתוקים וחשבתי שאני עוד רגע יוצאת מדעתי אם לא אארגן לי איזה מיני מאפה ליד הקפה. כבר שבועות רבים שאני חושקת במאפינס מייפל ופקאן, כאלה שראיתי אצל האחת והיחידה נטלי לוין בעוגיו.נט. החלטתי לנסות את מזלי בהכנתם (אבל רק לאחר שחיפשתי כמובן מוכנים לקנות בכל בית קפה אפשרי ולא מצאתי). כמו שאתם יודעים, אפיה זה לא הצד החזק שלי. למרבה הפלא, ואחרי עמל רב ומטבח מלוכלך, יצאו לי טעימים טעימים! ממש הולך בול לקפה או תה של שבת חורפית-שמשית בגינה. הנה המתכון, השתדלתי להתמיד בו. צילום סלולרי: רוני דה ליידה

מאפינס מייפל ופקאן (מתכון של אתר עוגיו.נט)

12 מאפינס

למאפינס:
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
60 גרם (1/4 כוס) סירופ מייפל
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
2 ביצים בטמפרטורת החדר
200 מ”ל (1 מכל) שמנת חמוצה
140 גרם (1 כוס) קמח
1 כפית קינמון טחון
כפית וחצי אבקת אפייה
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי פקאן, טחונים דק (קניתי רגילים- טחנתי בבית)

50-100 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס (שברתי ביד)

להברשה:
3 כפות סירופ מייפל

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים יחד חמאה, סוכר, מייפל, תמצית וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת תפוחה, אוורירית וקרמית. (לא יצאה כזו תפוחה אצלי – לא נורא)
  3. מנקים את שולי קערת המיקסר בעזרת לקקן ומוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה, תוך גירוד הדפנות בין הוספה להוספה.
  4. מוסיפים פנימה שמנת חמוצה ומערבלים בקצרה עד שהתערובת אחידה. (השתמשתי ביוגורט – היה סבבה)
  5. מנפים פנימה קמח, קינמון ואבקת אפייה, מוסיפים פקאנים טחונים ומערבלים רק עד שאחיד.
  6. מעבירים את התערובת לתבניות שקעים משומנות היטב. ממלאים עד לגובה של 2/3 משפת השקע.
  7. מפזרים אגוזי פקאן קצוצים גס מעל כל מאפין. (משום מה יצאו לי שקועים, הוספתי אח”כ עוד כמה)
  8. אופים במשך כ-17-22 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז כל מאפין יוצא עם פירורים לחים. (הוצאתי אחרי 20 דק’ בדיוק)
  9. מצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר ומברישים בסירופ מייפל.

עוד הערות של נטלי:

  • שומרים את המאפינס בכלי סגור במקרר עד שבוע.
  • במקום פקאן אפשר להשתמש בכל סוג אחר של אגוזים שאוהבים.
  • מומלץ להגיש את המאפינס חמימים ולא קרים מהמקרר.
  • במקום שמנת חמוצה אפשר להשתמש בקרם קוקוס באותה כמות.

וכן, אפשר לאפות כעוגת אינגליש קייק במקום מאפינס, קחו בחשבון שזמן האפיה יתארך קצת.

בתאבון, ושבת נהדרת!