אחד החלומות שלי הוא להכין בעצמי פאי תפוחים טעים מההתחלה ועד הסוף, כלומר, כולל את הבצק. לצערי אני עוד לא שם, ולכן מסתפקת בבצקים מוכנים, שלפעמים יוצאים סבבה (בעיקר המלוחים), ולפעמים משבשים לי את המתכון. במקרה של פאי תפוחים זה, שממש קל להכינו והוא יוצא טעים כל כך (בעיקר עם כדור גלידה לידו, אבל גם לגמרי בלי), התוצאה לא יצאה כמו שציפיתי מבחינת מראה והוא יצא יותר כמו קראמבל מאשר פאי, אבל הטעם היה משובח, והפאי חוסל כבר יום למחרת. אז הנה המתכון, כולל הבצק לכל מי שהוא לא אני ואין לו בעיית שתי ידיים שמאליות באפיה. הבשורות הטובות הן שאני לא מתייאשת וממשיכה לנסות. מידי פעם יוצא לי גם משהו יפה 🙂
(צילום שער:רוני דה ליידה)
פאי תפוחים
(תבנית פאי עגולה קוטר 24 ס”מ)
הבצק (או חבילת בצק פריך מתוק מוכן)
המלית
להכנת הבצק: מעבירים לקערה את הקמח, החמאה, הסוכר, סוכר הוניל, המלח ואבקת האפייה, ומעבדים יחד לתערובת פירורית. בסוף מוסיפים את גרידת הלימון והביצה, ומעבדים רק עד איחוד המצרכים.
להכנת המלית: קולפים את התפוחים, חוצים ומוציאים את הליבה. פורסים דק (בערך ס”מ עובי) לרבעי טבעות, יוצקים מעל מיץ לימון ומערבבים.
מוציאים את כדור הבצק הגדול (הכדור הקטן נשאר במקפיא) ומרדדים לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית. מרפדים את התבנית, מסירים עודפי בצק, מחוררים בתחתית בעזרת מזלג ומכניסים למקפיא כ- 15 דקות.
אם משתמשים בבצק מוכן אין צורך להקפיא. מסדרים אותו על גבי תבנית משומנת, מסירים את עודפי הבצק מהשוליים ושומרים אותם לגירור מעל המלית.
מוציאים, מפזרים באופן אחיד את מלית התפוחים ולאחר מכן את אגוזי המלך. את הבצק הקטן (או את שאריות השוליים מהבצק המוכן) מגררים מעל הכל ומפזרים את סוכר הדמררה.
אופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות. מתקבלת עוגה זהובה והבית מתמלא ריח קינמון נהדר! טעים עם גלידה וניל וקפה טעים. אם אהבתם, מוזמנים לדפדף בקטגוריית “משהו טעים” לעוגות קלות נוספות.
2 comments on פאי תפוחים קל וטעים (שהפך לקראמבל)
X שחור עם צינור הנסיגה
איך ווי דיין סטיל. גוט אַרבעט!
Ronnie (author)
דנק יו וול! 🙂