אחד החלומות שלי הוא להכין בעצמי פאי תפוחים טעים מההתחלה ועד הסוף, כלומר, כולל את הבצק. לצערי אני עוד לא שם, ולכן מסתפקת בבצקים מוכנים, שלפעמים יוצאים סבבה (בעיקר המלוחים), ולפעמים משבשים לי את המתכון. במקרה של פאי תפוחים זה, שממש קל להכינו והוא יוצא טעים כל כך (בעיקר עם כדור גלידה לידו, אבל גם לגמרי בלי), התוצאה לא יצאה כמו שציפיתי מבחינת מראה והוא יצא יותר כמו קראמבל מאשר פאי, אבל הטעם היה משובח, והפאי חוסל כבר יום למחרת. אז הנה המתכון, כולל הבצק לכל מי שהוא לא אני ואין לו בעיית שתי ידיים שמאליות באפיה. הבשורות הטובות הן שאני לא מתייאשת וממשיכה לנסות. מידי פעם יוצא לי גם משהו יפה 🙂
(צילום שער:רוני דה ליידה)

פאי תפוחים

(תבנית פאי עגולה קוטר 24 ס”מ)

הבצק (או חבילת בצק פריך מתוק מוכן)

 2 כוסות קמח לבן  (310 גרם)
150 גרם חמאה
1/3 כוס סוכר (59 גרם)
1 שקית סוכר וניל  (10 גרם)
קורט מלח
1/2 כפית אבקת אפיה (3 גרם)
1 כפית גרידת לימון (3 גרם)
1 ביצה

המלית

5-6 תפוחי עץ  (מומלץ גרני סמית, אני אוהבת אדומים, פינק ליידי או אחר)
1 כף מיץ לימון
4 כפות שטוחות סוכר
1/2 שקית סוכר וניל (5 גרם)
25 גרם חמאה
1 כף מים
1/2 כפית שטוחה קינמון
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
כף שטוחה של סוכר דמררה קלאסי
אופן ההכנה

להכנת הבצק: מעבירים לקערה את הקמח, החמאה, הסוכר, סוכר הוניל, המלח ואבקת האפייה, ומעבדים יחד לתערובת פירורית. בסוף מוסיפים את גרידת הלימון והביצה, ומעבדים רק עד איחוד המצרכים.

מחלקים את הבצק לשני כדורים: כדור אחד גדול (2/3 מהגודל) ושני קטן (1/3 מהגודל). משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא כ- 15 דקות.

להכנת המלית: קולפים את התפוחים, חוצים ומוציאים את הליבה. פורסים דק (בערך ס”מ עובי) לרבעי טבעות, יוצקים מעל מיץ לימון ומערבבים.

ממיסים את הסוכר במחבת עד לקבלת צבע ענברי בהיר, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים את התפוחים ועל אש בינונית מקרמלים תוך כדי ערבוב כ- 15 דקות. מוסיפים למחבת את סוכר הוניל יחד עם הקינמון וכף מים, מערבבים עוד כדקה, מכבים את האש ומצננים.

מוציאים את כדור הבצק הגדול (הכדור הקטן נשאר במקפיא) ומרדדים לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית. מרפדים את התבנית, מסירים עודפי בצק, מחוררים בתחתית בעזרת מזלג ומכניסים למקפיא כ- 15 דקות.
אם משתמשים בבצק מוכן אין צורך להקפיא. מסדרים אותו על גבי תבנית משומנת, מסירים את עודפי הבצק מהשוליים ושומרים אותם לגירור מעל המלית.

מוציאים, מפזרים באופן אחיד את מלית התפוחים ולאחר מכן את אגוזי המלך. את הבצק הקטן (או את שאריות השוליים מהבצק המוכן) מגררים מעל הכל ומפזרים את סוכר הדמררה.

אופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 25 דקות. מתקבלת עוגה זהובה והבית מתמלא ריח קינמון נהדר! טעים עם גלידה וניל וקפה טעים. אם אהבתם, מוזמנים לדפדף בקטגוריית “משהו טעים” לעוגות קלות נוספות.