One of my dreams is to make a yummy apple pie from start to finish, That is, Including the dough. I'm afraid I'm not there yet., And so they will be satisfied with the prepared., That sometimes you go cool. (Mostly salty), And sometimes it's jamming my recipe.. In the case of this apple pie, That's really easy to make, and it comes out so delicious. (Mostly with a sundae ball next to it., But also completely without), The result didn't come out the way I expected, and it came out more like carhumble than Pai., But the taste was exquisite., And the pie's been terminated the next day.. So here's the recipe., Including the dough for anyone who's not me and has no two-handed-out problems.. The good news is I don't give up and keep trying.. מידי פעם יוצא לי גם משהו יפה 🙂
(Photo Portal:Ronnie de Lleida)

פאי תפוחים

(תבנית פאי עגולה קוטר 24 S.”M)

Dough (או חבילת בצק פריך מתוק מוכן)

2 כוסות קמח לבן (310 G)
150 Butter
1/3 Cup Sugar (59 G)
1 Vanilla Sugar Bag (10 G)
Pinch of salt
1/2 כפית Baking powder (3 G)
1 כפית גרידת לימון (3 G)
1 Egg

המלית

5-6 תפוחי עץ (מומלץ גרני סמית, אני אוהבת אדומים, פינק ליידי או אחר)
1 Tablespoon lemon juice
4 כפות שטוחות סוכר
1/2 Vanilla Sugar Bag (5 G)
25 Butter
1 כף מים
1/2 כפית שטוחה Cinnamon
1/3 Cup אגוזי מלך קצוצים גס
כף שטוחה של סוכר דמררה קלאסי
Preparation

To prepare the dough.: מעבירים לקערה את הקמח, החמאה, הסוכר, סוכר הוניל, המלח ואבקת האפייה, ומעבדים יחד לתערובת פירורית. בסוף מוסיפים את גרידת הלימון והביצה, ומעבדים רק עד איחוד המצרכים.

מחלקים את הבצק לשני כדורים: כדור אחד גדול (2/3 מהגודל) ושני קטן (1/3 מהגודל). משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא כ- 15 M.

להכנת המלית: קולפים את התפוחים, חוצים ומוציאים את הליבה. פורסים דק (בערך סמ עובי) לרבעי טבעות, יוצקים מעל מיץ לימון ומערבבים.

ממיסים את הסוכר במחבת עד לקבלת צבע ענברי בהיר, מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים את התפוחים ועל אש בינונית מקרמלים תוך כדי ערבוב כ- 15 M. מוסיפים למחבת את סוכר הוניל יחד עם הקינמון וכף מים, מערבבים עוד כדקה, מכבים את האש ומצננים.

מוציאים את כדור הבצק הגדול (הכדור הקטן נשאר במקפיא) ומרדדים לעלה מעט גדול יותר מקוטר התבנית. מרפדים את התבנית, מסירים עודפי בצק, מחוררים בתחתית בעזרת מזלג ומכניסים למקפיא כ- 15 M.
אם משתמשים בבצק מוכן אין צורך להקפיא. מסדרים אותו על גבי תבנית משומנת, מסירים את עודפי הבצק מהשוליים ושומרים אותם לגירור מעל המלית.

Remove, מפזרים באופן אחיד את מלית התפוחים ולאחר מכן את אגוזי המלך. את הבצק הקטן (או את שאריות השוליים מהבצק המוכן) מגררים מעל הכל ומפזרים את סוכר הדמררה.

Bake in the heat of 180 מעלות למשך כ- 25 M. מתקבלת עוגה זהובה והבית מתמלא ריח קינמון נהדר! טעים עם גלידה וניל וקפה טעים. If you like it, מוזמנים לדפדף בקטגוריית “Desserts” לעוגות קלות נוספות.