הדפס

אם אתם שוברים את הראש מה להכין לאכול היום, אני ממליצה בחום על הפשטידה הקלילה והטעימה הזו שמשרתת אותי לרוב בשבועות, אבל מתאימה בהחלט גם לפסח כי אין בה שום דבר חמץ. לוקח שנייה להכין והיא טעימה ומשביעה. המתכון המקורי שהועתק מאחד הספרים היה עתיר קלוריות, אבל שיפצרתי אותו עם הזמן כדי לא לחסום עורקים. אתם מוזמנים לנסות בגרסה השמנה או הרזה. שתיהן טעימות להפליא!

ברוקולי ירוק ירוק, טעים טעים

חומרים: (מתאים לתבנית מלבנית בגודל 28X22 ס”מ)

50 גרם חמאה (אני משתמשת בדיוק בחצי וזה עדיין טעים)
2 בצלים קצוצים
1 שקית ברוקולי סנפרוסט (אפשר גם טרי, 800 גרם) – את הקפוא רצוי להוציא מהמקפיא כשעה לפני זמן ההכנה להניח במסננת
1 גביע קוטג’ 5%
1 גביע שמנת (אני משתמשת ביוגורט 1.5%)
250 גרם גבינה פטה (אני משתמשת ב-150 גרם מוצרלה מגוררת)
3/4 כוס אגוזי מלך שבורים גס
4 ביצים טרופות
מלח ופלפל גרוס גס
1 כף חרדל – לא היה במקור, שידרוג שלי ומוסיף המון טעם!

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

2. ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים קלות את הבצל עד לשקיפות.

3. משמנים את התבנית ומסדרים בה את פרחי הברוקולי. רצוי לפרק אותם לפרחים בינוניים שיהיה קל יותר לחתוך אותם בפשטידה.

4. מכניסים לקערה את כל שאר המרכיבים (גבינות, ביצים, בצל, תבלינים, אגוזים, חרדל) ומערבבים היטב.

5. יוצקים את התערובת על פרחי הברוקולי עד לכיסוי מלא של התבנית.

6. אופים 50-60 דקות עד שהפשטידה זהובה ויציבה.

אני אוהבת להגיש עם סלט ירוק ועגבניות שרי, ומכינה רוטב טעים מיוגורט וירק כלשהו שיש בנמצא. (נענע, שמיר) בתיאבון!