הדפס

חברים שגרים במושב זה נכס טוב. כל פעם שולחים לנו מקצה אחר של הארץ כמות נכבדת של פרי או ירק מסוג אחר, בהתאם לגידולים באזור, ובהתאם לעיסוק החברים. השבוע קיבלנו ענף שלם עמוס בננות. בננות ירוקות ויפות, המסודרות כחיילות. מצטופפות להן שם כאילו לא רוצות להפרד. אז כבר עכשיו התחלתי להתכונן נפשית לאכילה אינטנסיבית של הפרי המדהים הזה, ואני מגייסת מתכונים. אחד כזה שמצאתי לעוגת בננה, שייך לבלוג ביסים המדהים.

עוגת בננה טעימה

הבננה היא פרי טרופי עם תכונות בריאות, טעם גן עדן ומרקם כיפי. היא מכילה 3 סוגי סוכרים טבעיים המשולבים עם סיבים, ועם אכילתה היא מעלה את רמת האנרגיות באופן מיידי. לפי מחקרים, 2 בננות מאפשרות אנרגיה ל- 90 דקות של מאמץ גופני. היא פופלארית בקרב אתלטים, ולא בכדי. היא עשירה בברזל וגורמת ליצור המוגלובין. היא גם עשירה בזרחן ובעלת רמת מלח נמוכה ולכן אידיאלית לסובלים מלחץ דם חריג ומחלות לב. היא מכילה טריפטופן, סוג של חלבון המומר בגוף לסרוטונין, ועם אכילתה משפרת את מצב הרוח וטבה לסובלים מדיכאון. יש בה עוד הרבה דברים טובים, ואני אישית נוהגת לאכול אחת ביום בעונה, פשוט כי זה טעים ומשביע.

עוגת בננה של אתר “ביסים”, גם המתכון וגם הצילום
תגידו שזה לא מגרה, צילום אתר “ביסים”

אז מה עושים עם 20 ק”ג בננות? מתחילים בעוגה. המתכון מאתר ביסים נראה לי זריז ביותר ומגרה לפי התמונות, אז אני הולכת לנסות, ונראה לי שכדאי לכם גם.   זה הולך ככה:

מצרכים:

2  ביצים

1/2 כוס סוכר חום דחוס

1/3 כוס שמן זית (צעיר, עדין בטעמו ולא מר) או שמן צמחי אחר

1/4 כוס חלב

1/4 כוס יוגורט

2 בננות גדולות- מעוכות עם מזלג

1/4 1 כוסות קמח

3/4 כפית אב’ אפיה + 1/2 כפית אב’ סודה לשתיה

1/2 כפית קינמון

קורט מלח

*  כן לא רק עם בא– חופן שוקולד קצוץ (או כמוני כמה שורות של  שוקולד משובח נעוץ בצידה האחד של העוגה…)

אופן ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלסיוס. משמנים תבנית מאורכת 21 * 11 ס”מ.

מערבבים יחד בקערה: ביצים, שמן, סוכר, חלב ויוגורט. מועכים את הבננות היטב עם מזלג ומערבבים פנימה. בקערה נפרדת מנפים יחד: קמח, אבקות וקינמון. מאחדים את תערובת היבשים עם תערובת הביצים והפירות המרוסקים ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים שוקולד קצוץ ומעבירים לתבנית משומנת (אפשר לפזר מעט סוכר חום על דפנותיה) או לתבנית 12 שקעים משומנת כ- 3/4 מגובה השקעים. אופים כ- 50 דקות לעוגה גדולה או כ-20 דקות לעוגות הקטנות עד אשר שחום וקפיצי למגע.

מצאתי עוד כמה תמונות מרהיבות לבננות שלא יכולתי לוותר עליהן. אז תכתבו איך יצא לכם ונחליף חוויות בהמשך. שבוע טוב!

עובד במטע בננות בקולומביה
הבננות אמנם לא נראות משהו, אבל הנוף כן
בננות מאוגנדה, זה היה יכול להיות שלנו…

התמונות לקוחות מהאתרים הבאים:

http://bissim.com/
https://brazilinhotpants.wordpress.com/2011/04/22/the-amazon-river-as-you-never-saw-it/
http://andrewcemmons.com/engine/tag/local-produce/