הדפס

בדיוק בעונת המנגלים של פסח ועצמאות כאשר אנו דחוסי בשר עד כלות, החלטתי להכין לארוחת הערב דוקא נתחי פילה סלמון. הארוחה לוקחת בין רבע שעה לעשרים דקות הכנה, נחשבת גורמה והיא קלילה ומרשימה בהגשה.

פילה סלמון ברוטב חמאת לימון על מצע אורז לבן
פילה סלמון ברוטב חמאת לימון על מצע אורז לבן

המנה מורכבת מנתחי פילה סלמון (רצוי טריים אבל גם קפוא הולך. אני משתמשת בנתחים שבאים בשלישיות של “דגי תנובה” באגף הקפואים בסופר), מאורז לבן בסמטי שאני מוסיפה לו חופן אורז בר (דק ושחור שניתן להשיג בחנויות טבע בשקית של קילו או במשקל) ותוספת מהירה ביותר של שעועית ירוקה שלמה מוקפצת עם עגבניות שרי בעשבי תיבול. משתדלים להכין את הכל במקביל כך שכל הארוחה מוכנה די מהר. תתחילו בבישול האורז, אח”כ השעועית עם העגבניות ואת הסלמון צרבו בסוף כי הוא לוקח ממש כמה דקות.

לסלמון – (מתכון של אהרוני)

6 נתחי סלמון (או לפי מספר הסועדים אבל אז כמויות שאר החומרים באותו יחס)
מלח
פלפל שחור
2 עלי מרווה טריים וקצוצים דק
1 כף עלי טימין

לרוטב הדג

חצי כוס יין לבן יבש
3 בצלי שאלוט קצוצים
1 כפית טימין
מעט מרווה
פלפל גרוס
4 כפות שמנת
100 גרם חמאה
3 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה

מחממים תנור במצב גריל ל 180 מעלות.
בקערה קטנה, מערבבים מלח, פלפל, טימין ומרווה. מורחים את הדגים בשמן זית ומתבלים בתערובת. מחממים מחבת פסים טלפון במעט שמן זית. צורבים את פילה הדג ויוצרים שתי וערב. (יש להניח קודם את צד העור של הדג על המחבת). אחרי שהדג צרוב משני צידיו, מכניסים לתנור בתבנית לכעשר דקות עד שהדג עשוי לפי מידת העשייה האהובה עליכם.
בצד מכינים את הרוטב: שמים בסיר קטן יין, טימין ובצלים ומצמצמים לסירופ סמיך. מוסיפים את השמנת ומבשלים שלוש דקות. מוציאים את הדג ומכסים ברוטב על הצלחת עם הרכבת המנה.

האורז

כוס וחצי אורז בסמטי נקי ושטוף
1/3 כוס אורז בר שחור נקי ושטוף
2 כפיות שמן קנולה
21/4 כוסות מים
כפית שטוחה מלח

אופן ההכנה

מחממים בסיר טלפון את השמן ומטגנים את כל תערובת האורז (הלבן והשחור) כ- 2 דקות תוך כדי בחישה. מוסיפים בזהירות את כל המים ואת המלח, מערבבית ומכסים את הסיר. מנמיכים את האש לקטנה ומבשלים עד שכל המים נספגים ונוצרים מן חורים בתוך האורז. מקטינים את האש עוד עד לכמעט כיבוי, מערבבים ומשאירים עוד כ- 5-7 דקות עד שהאורז בר השחור מתנפח טיפה ונפתח. מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור ל-5 דקות נוספות.

אורז לבן ואורז בר
אורז לבן ואורז בר
שעועית ירוקה עם עגבניות שרי בעשבי תיבול צילום Peter Minakis
שעועית ירוקה עם עגבניות שרי בעשבי תיבול צילום Peter Minakis

תוספת שעועית ירוקה ועגבניות שרי בעשבי תיבול

שקית שעועית ירוקה עדינה של סנפרוסט
כ- 15-20 עגבניות שרי נקיות וחצויות לשתיים
2 קוביות תיבול של קנור – עשבי תיבול
1 בצל בינוני חתוך לשניים ולרצועות

אופן ההכנה

במחבת טפלון מחממים מעט שמן ומטגנים קלות את הבצל. מוסיפים את קוביות הקנור ומעט מים עד שנוצר רוטב סמיך.  מוסיפים את השעועית והעגבניות ומערבבים/מקפיצים יחד 5-7 דקות. מכבים את האש ומכסים את המחבת.

לסידור המנה

מניחים בצלחת מעט מהאורז, עליו מניחים את נתח פילה הסלמון ויוצקים מרוטב חמאת השמנת מעל. לצד המנה מוסיפים את השעועית והעגבניות. בתאבון!