הדפס

את המרק הזה מצאתי באתר של מרתה סטויארט, אבל שיניתי אותו קצת לגרסה העצלנית והדיאטתית יותר, והוא שימש כמנה הראשונה בארוחת חג המולד. מומלץ להגישו עם בגאט עשבי תיבול שתכניסו לתנור 10 דקות לפני הגשת המרק.

חומרים לכ- 6 מנות

2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות
חתיכת דלעת בינונית עד גדולה (תלוי בכמות המרק) חתוכה לקוביות
3 כוסות מרק עוף
2 כוסות מים
25 גר’ חמאה
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום מעוכות
קורט מלח ופלפל גרוס
קורט טימין (יבש)
2 עלי מרווה טריים או קורט מרווה יבש
1/4 חבילת שמנת לבישול 15% (או 10% לשומרים עוד יותר)

אופן ההכנה

ממיסים את החמאה בסיר גבוה למרק, ומטגנים את קוביות הבצל, מוסיפים את השום וכפית מלח ובוחשים כ- 5 דקות עד לשקיפות הבצל.
מוסיפים את קוביות הדלעת והבטטה, את מרק העוף, והתבלינים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את 2 כוסות המים או יותר (או פחות) לפי הצורך כך שהמרק לא יהיה דליל מידי ומבשלים כ- 10 דקות נוספות עד שהבטטה והדלעת רכים.

מכבים את האש ומניחים להתקרר כ- 5 דקות ואז מרסקים עם מוט ריסוק חשמלי למרקים.
מוסיפים את השמנת ובוחשים לתוך המרק עד להסמכה. (עם המרק דליל הוסיפו קצת יותר אבל לא מידי כי השמנת תשתלט על הטעם).
תקנו תיבול מלח או פלפל לפי הטעם.

מזגו לצלחת בתוספת פרוסות הבאגט מרוח בעשבי התיבול. אפשר להוסיף גם שבבי פרמזן. חגיגה לחיך.
המרק משתבח לאחר יום או יומיים אפילו עוד יותר.