הדפס

באחד הביקורים אצל חברים, כל אחד מהאורחים נתבקש להביא איתו משהו טעים לקינוח. אחת הבנות הביאה את פרחי חמאת הבוטנים האלה שהגיעו בתבנית גדולה. קטנטנות ומזמינות כאלה, בגודל של ביס. כשהוגשה התבנית לשולחן, כל שאר האורחים החלו להתרגש ולצרוח ולא הבנו על מה ההיסטריה. עד שהכנסנו אחד לפה. זהו פשוט אחד המעדנים המתקרבים לטעם גן עדן ואולי אפילו גרים בו. הנה לכם המתכון היישר ממטבחה של אור-לי שמש. מאחר ואני לא מכניסה תבנית שלמה אליי הבייתה מחשש בליסתה לגמרי לבדי, ברשותכם, לקחתי את הצילום מאתר אחר.

פרחי חמאת בוטנים, צילום מתוך אתר koogle.co.il
פרחי חמאת בוטנים, צילום מתוך אתר koogle.co.il

חומרים לבסיס:

300 גרם חמאת בטנים
400 גרם שוקולד מריר
כוס וחצי דבש
3/4 כוס בטנים טחונים
6 כוסות פצפוצי אורז

אופן הכנת הבסיס:

ממיסים על סיר כפול: חמאת בטנים, שוקולד, דבש. להסיר מהאש ולהוסיף בטנים טחונים ופצפוצי אורז. לשטח בתבנית חד פעמית ענקית. להדק היטב בידיים רטובות ולהכניס למקרר.

אופן הכנת ציפוי לבן:

400 גרם שוקולד לבן  ו- 4 כפות חמאת בטנים
להמיס בסיר כפול. כשנמס לשפוך על הבסיס. להכניס למקרר.

עיטור שוקולד:

לקחת שקית ניילון של כריך. להכניס 50 ג’ שוקולד. להמיס במיקרו. לעשות חור קטנטן ולזלף על השוקולד הלבן. להכניס למקרר. לחתוך צורות עם חותכן פרח קטן. ניתן גם לחתוך את התבנית לריבועים קטנים של ביס.

תתחילו עם אחד ופשוט תתמכרו. זהירות – מיליון קלוריות בביס!