היום הכנתי לכם מרק חומוס איטלקי, במיוחד לכבוד מזג האויר הסגרירי. זהו אחד המרקים האהובים עליי ביותר. הוא מאוד פשוט להכנה, משביע, מזין וכל כך טעים, שפשוט תתאהבו בו. המרכיבים נמצאים בהישג יד כמעט בכל בית, למרות שלא הרבה אנשים מכירים אותו. הוא מגיע אלינו מטוסקנה, מחוז חלומותיי, ומשקף את אורח החיים הפשוט שם, והחיבור לאדמה. תנסו אותו היום ואני מבטיחה שלא תתאכזבו.
החומרים ל 4-5 מנות
שתי קופסאות שימורים של גרגירי חומוס מוכן
או 1/2 ק”ג מושרה ללילה ומבושל היטב או שקית סנפרוסט)
בצל פרוס דק
2 כפות שמן זית
2-3 כוסות ציר ירקות (או מרק ירקות זך מוכן)
1 ענף רוזמרין
עלים מענף מרווה אחד
1 כף רסק עגבניות
1 כפית חמאה (אני בד”כ מוותרת עליה)
פלפל שחור גרוס
שמן זית להגשה
אופציה: תוספת של חופן (קטן) פסטה רחבה
אופן ההכנה:
בהנחה שגרגרי החומוס שלכם כבר מבושלים ומוכנים לאכילה, מאדים את הבצל בשתי כפות שמן זית. מוסיפים את גרגירי החומוס, הרוזמרין, המרווה וכוס אחת ממרק הירקות. מבשלים כעשר דקות ומרסקים למחית. מוסיפים את כף רסק העגבניות ומספיק מרק כדי שיהפוך למרק קל אך סמיך וקרמי. בתום הבישול מוסיפים את החמאה ומערבבים. אני מוסיפה את חופן הפסטה הרחבה עם עוד טיפה מרק לבישול קצר במקום החמאה.
מגישים עם שמן זית ופלפל שחור גרוס. מעדן.
מתכון: טוסקנה למתקדמים, ב’ת איילון
One comment on מרק חומוס איטלקי (Vellutata di Ceci)
ענבל
אוי אוי, רק עכשיו חזרתי מטוסקנה, ומתה לאכול ולהזכר בטעם של המקום המקסים הזה.
ולרגל היורה שבא עלינו לטובה נראה לי שמחר אנסה את המתכון…
תודה
ענבל