הדפס

לא משנה כמה תעבדו קשה על ניקיון הבית, עיצוב השולחן או על המנות הראשונות, המנה העיקרית והקינוח הם אלה שישאירו את חותמם על האורחים שלכם בארוחה. אני תמיד מחפשת דברים פשוטים וטעימים ולא מנסה להסתבך עם מתכונים מתוחכמים של “ייצא או לא ייצא טוב…” המתכון הבא מאוד פשוט, טעים ועסיסי ולבטח חגיגי.  תוכלו להשתמש בעגבניות מיובשות מצנצנת או להכין ממרח עגבניות מיובשות לפי המתכון מטה. לאלה שלא שומרים כשרות, מומלץ להוסיף גבינת עיזים למילוי. פשוט עילוי.

ממרח עגבניות מיובשות מתכון וצילום מאתר: www.tablefortwoblog.com

הדבר המסובך היחידי שתצטרכו לעשות הוא לבקש מהקצב ליצור לכם “כיס” בנתח הפילה למילוי, וכך תחסכו את הטרחה. הנה המתכון ל-4 מנות. תעשו את החישוב לפי כמות האנשים שאתם מארחים, ואל תסחפו. זכרו שיש עוד אוכל על השולחן – חשבו בערך 150-200 גרם בשר לאדם, ורכשו נתח בהתאם.

חומרים (מתכון מאתר הבשר הישראלי www.meat.org.il)

600 גרם פילה בקר נקי (מהחלק הרחב)
8 בצלים ירוקים קצוצים דק (החלק הלבן בלבד)
31 כוס עלי ריחן קצוצים
32 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית,  קצוצות דק
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כף שמן זית

אופן ההכנה

1. מטגנים את הבצל הקצוץ במעט שמן מן העגבניות המיובשות, רק עד שהבצל הופך לשקוף.

2. מחממים את התנור ל- 170 מעלות.

3. בעזרת מוט מחודד, מוט השחזה למשל, מנקבים את הפילה לאורכו ומסובבים כדי להרחיב את הכיס (רצוי לבקש מהקצב שיעשה זאת עבורכם)

4. מערבבים את העגבניות המיובשות עם הבצל, הריחן ומעט מכמות הפלפל ומלאים את הכיס. דוחסים היטב את המלית ומפלפלים את הנתח.

5. במחבת רחבה עם תחתית עבה מחממים שמן זית על להבה גבוהה ו`סוגרים` את הבשר תוך כדי סיבוב מתמיד, במשך כ- 4 דקות.

6. מעבירים את הבשר לתבנית אפייה וצולים במשך 25 דקות לדרגת נא, או 35 דקות לדרגת עשוי למחצה.

7. מניחים לנתח להתקרר למשך שעה, פורסים לפרוסות בעובי 2 ס`מ. מגישים עם סלט ירוק.

ממלאים, סוגרים, קושרים, צולים. piece of cake! צילום מאתר:www.jasonandshawnda.com
תחליף ליום חול: סטייקים מגולגלים בעגבניות מיובשות וגבינת עיזים צילום: jasonandshawnda.com

באותו אופן תוכלו גם להכין ביום חול סטייקים (רצוי לא עבים במיוחד)מגולגלים במילוי גבינת עיזים ועגבניות מיובשות. פשוט “סגרו” אותם במחבת לדקה או שתיים מכל כיוון, מלחו ופלפלו. מרחו מעל את העגבניות המיובשות, על זה הניחו גבינת העיזים, גלגלו לרול (רצוי לקשור בחוט לבישול), והכניסו לתנור לעוד כ-10-15 דקות לצלייה. טעים ביותר!

אם בא לכם להכין ממרח עגבניות מיובשות, הנה דרך פשוטה להכין. הכניסו את החומרים מטה (מלבד שמן הזית) למעבד מזון, והפעילו אותו בפולסים תוך כדי זילוף השמן פנימה בעדינות, עד לרמת הממרח הרצויה. יאמי!

12-14 עגבניות מיובשות
2-3 שיני שום קלופות
חופן צנוברים קלויים
קורט מלח
מעט שמן זית

אם אתם רוצים מתכון שווה לקינוח פסח, “עוגת שוקולד של מסעדות” של איילת הירשמן מומלצת ביותר.

עוגת שוקולד כשרה לפסח של איילת הירשמן ל- Ynet צילום: יוסי סליס, סטיילינג: נטשה חיימוביץ

מאחלת לכם חג שמח, שופע שמש, חברים ומשפחה!