אם אתם טיפוסים חברתיים שאוהבים לארח ולזמין אליכם הבייתה אבל פוחדים שכל אירוח יסתיים בהפקה גרנדיוזית, כדאי שתקראו את השורות הבאות. כאחת שנכסנת לפאניקה מכל אירוח מחמת הפרפקציוניזם, סיגלתי לי עם השנים מספר “נוהלים” אשר עוזרים לי לארח בקלות ובהתראה קצרה.

ארחו בקלות
ארחו בקלות

הכנה: אז בא לכם להזמין אורחים בלי לעמול שעות במטבח. 3 אופציות:

  1. להזמין חברים ולבקש מכל אחד להביא איתו מאכל קליל ולקחת על עצמכם את האירוח וחלק קטן מהתפריט. כך כולם לוקחים חלק, האוכל תמיד מגוון ומעניין ובד”כ הצלחות הערב מסתיימות בהחלפת תפריטים. כך כולם נהנים ואף אחד לא עובד קשה.
  2. רפרפו בספרי הבישול שלכם או באינטרנט ושילפו 3 מתכונים למנה ראשונה, עיקרית וקינוח (לא חייב, ניתן לקנות) אשר לא לוקחים יותר משעת עבודה במטבח כולל שטיפת הכלים.
  3. האופציה קלה של אירוח ברביקיו. כמה סוגי בשרים ועוף, כמה סלטים – אחד או שניים מושקעים, קינוח הורס ואתם מסודרים.

בידקו בזריזות אילו מהמצרכים יש לכם בבית ומה צריך לקפוץ לסופר לקנות. קנו רק מה שצריך ואל תבזבזו זמן רב בסופר. תכננו את לוח הזמנים שלכם, כך שלא תילחצו ותוכלו לבשל מה שניתן מראש ולהשאיר דברים שרצוי להגיש טריים להכנה כחצי שעה לפני הגעת האורחים.

הבית: מאחר ואנו כבר מתורגלים להשאיר בית נקי, מיטה מסודרת ושירותים נקיים כל בוקר, הקדישו כחצי שעה לסידור כללי של הבית. שאיבה וניגוב של אבק, שירותים נקיים, כיור נקי ואתם מסודרים. נסו לחלק את המטלות בין בני השפחה ותחסכו זמן. חשוב שאזורי האירוח יהיו מסודרים וגם אם הבית לא מבריק – לא סוף העולם, העיקר שהאוכל יהיה טעים והאוירה כיפית.

סידור השולחן: לא לכל הזמנה צריך לצאת מן הכלים ולארגן שולחן כמו ממגזין. מספיק שתפרשו מפה יפה, תדליקו נר או שניים ותסדרו כלי שולחן תואמים וכבר הבית יראה מזמין. למקפידים שבינינו, ממליצה להחזיק בבית סט שלם של כלי מטבח וסכו”ם תואם אשר משמש לאירוח בלבד. הוא תמיד נראה חגיגי יותר. אם אתם רוצים לגוון כל פעם את השולחן במראה שונה, החזיקו מספר פמוטים שונים, 2-3 מפות בצבעים או סגנון שונה. גוונו את המפיות או שלבו אביזרי קישוט קטנים ולא יקרים בסידור.

הגשה מרכזית עדיפה על הגשה אישית
הגשה מרכזית עדיפה על הגשה אישית

אוירה: צרו אוירה כיפית עם מוסיקה נעימה ולא חזקה או צורמנית, פזרו כמה נרות בבית וקנו זר פרחים קטן אפילו בסופר שייתן מראה חגיגי לבית. ממליצה להדליק גם נר או שניים ריחניים וקטנים בשירותים להשלמה האוירה.

קבלת פנים: דאגו להיות מוכנים וזמינים לשעה שבה הזמנתם את אורחיכם. ליבשו בגדים יפים ונעלו נעליים. זה לא כיף לראות את המארח שלך בטרנינג או בגדי בית. תנו לאורחים שלכם להרגיש חשובים ופנקו אותם במשקה קבלת פנים קטן או יין עם כניסתם. יש משהו יותר חלק ונעים בשתיית אפריטיף ושיחת “סמול טוק” לשבירת הקרח לפני שמתנפלים על האוכל. כדי לארח בקלות ובלי לחץ, תכננו את הגשת האוכל מראש, איך ומתי תוגש כל מנה. רצוי להכין אוכל אשר מוגש בצלחות הגשה מרכזיות לשולחן, כך תוכלו לבלות יותר זמן עם האורחים ולא בהתרוצצות הלוך ושוב למטבח. בסיום הארוחה, ואם המקום מאפשר, מומלץ לעבור לחלל אחר לשתיית הקפה והקינוח. תוכלו לשבת בסלון או בחוץ לריענון האוירה.

שבו עם האורחים ותהנו מהארוחה
שבו עם האורחים ותהנו מהארוחה

אל תתנו לאורחים שלכם לטרוח על איסוף או שטיפת הכלים וגם אל תתעסקו בזה בעצמכם כאשר האורחים עדיין נמצאים. כל הכיף בלהיות מוזמן זה שאתם לא צריכים לעשות כלום.

טיפ: בארוחות חג, ימי הולדת או מפגשי נושא, פנקו את האורחים שלכם במתנה קטנה לקחת איתם בתום האירוח. הכינו להם משהו קטן שיזכיר להם את הערב. זה יכול להיות צנצנת ריבה, קופסת עוגיות או פריט היתולי הקשור בערב שהעברתם. האורחים ודאי יופתעו ואתם תקבלו נקודות זכות על אירוח מקורי וכיפי.

וזיכרו, אין כמו חברים! השקיעו בהם, תהנו מהנתינה ובטוח תזכו לפינוק חוזר בעצמכם.

בקרוב, מתכונים קלים ומהירים לאירוח.  Stay tuned.