הדפס

אם בא לכם לפתוח את השבת במשהו קליל לאכול, ככה לשעת הצהרים עם איזה סלט קטן על יד או מרק לפני, הנה לכם מתכון קל מאוד וטעים בטירוף, של כרובית מוקרמת בתנור עם פטריות. תוכלו להשתמש במתכון גם כמנה ראשונה לארוחת ערב. היא היא נראית מאוד חגיגית ומרשימה. עם השנים שיניתי כמובן את המתכון המקורי כי אין לי עודף זמן, אבל התוצאה אפילו טעימה יותר! אז חטטו במקרר, ואם יש לכם קופסאת פטריות, כרובית, שמנת לבישול וקצת תבלינים, אתם מסודרים.

לפני שאנו ניגשים להכנה, כמה מילים על הכרובית. הכרובית גדלה בין אוקטובר לאפריל, אבל היום ניתן למצוא אותה במרכולים כמעט כל ימות השנה. בקניית כרובית יש לשים לב כי היא בצבע שמנת בוהק, ללא כתמים שחורים על הפרחים. עליה צריכים להיות ירוקים ויפים, ופרחיה צמודים אחד לשני. אם עוטפים את פרחיה בניילון ניתן לשמור אותה במקרר 3-5 ימים. מנסיוני, אפילו יותר. אז בואו נכין:

המצרכים

1 כרובית בינונית ונקייה מכתמים
1 קופסא פטריות חתוכות או סלסלה פטריות טריות חתוכות
1 קרטון שמנת לבישול 10-15%
2 קוביות תיבוליות בצל/פטריות של קנור
1 כף חמאה
2 כפות קמח לבן
כפית חרדל
2 כפות פירורי לחם
2 כפות גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה

פרקו את פרחי הכרובית וחתכו את בסיסו לחתיכות קטנות והניחו בקערה עם מים ומעט חומץ. השרו כמה דקות, ואז שטפו היטב. סדרו בסיר עם מים עד לכיסוי וכ-2 כפיות מלח גס, ובשלו עד לרתיחה + כ-10 דקות נוספות עד לריכוך, אבל לא ריכוך מלא. פרחי הכרובית צריכים לשמור על צורתם ולהיות קריספיים. בינתיים הדליקו את התנור ל- 180 מעלות חום.

כשפרחי הכרובית מוכנים, שפכו את המים מהסיר, שמנו תבנית המתאימה לכמות הפרחים שיצאו לכם, וסדרו את הפרחים בתבנית.

בסיר נפרד, שימו את כף החמאה, וכשהיא נמסה, הוסיפו את קוביות התיבול של קנור, את השמנת, חרדל וערבבו. הוסיפו את שתי כפות הקמח והמשיכו לערבב כדקה נוספת. הוסיפו את הפטריות וערבבו עד לקבל רביכה חלקה.

שפכו את הרביכה על פרחי הכרובית בתבנית בצורה שתכסה את כל הפרחים היטב. פזרו את פירורי הלחם מעל ואת הפרמזן מעל.

הכניסו לתנור בחום 180 מעלות ל- 30 דקות אפייה עד להזהבה. בתאבון!