הדפס

באחד הפוסטים האחרונים הזכרתי את הצרכניה השכונתית של כפר ידידיה בה אני עושה קניות מידי יום, ואשר הפכה למוסד לימודי עבורי כמעט בכל תחום. כמעט תמיד, אני מגיעה לשם ברגע האחרון בסוף היום, כולי הסטריה לפתור את סוגיית ארוחת הערב, ומחפשת פתרון זריז אבל שנראה כאילו השקעתי שעות. באחד הביקורים האחרונים, בעודי שוברת את הראש מה להכין, צדה עיני פועל תאילנדי מעמיס עגלה עם מצרכים. ניגשתי בזהירות לבחור והצצתי מעבר לכתף מה הוא מכניס לעגלה, שמא אולי אשאב איזה רעיון קליל.

אנטריקוט מוקפץ עם נודלס אורז או ביצים
אנטריקוט מוקפץ עם נודלס אורז או ביצים

הבחור קלט אותי וחייך, ואז בגמגומים, חצי עברית חצי אנגלית, שאלתי אותו מה הוא הולך להכין. אז להלן התרגום בתוספת עיגולי פינות שהקלו עליי את העבודה עוד יותר (מה נראה לכם, אכין רוטב תיאלנדי בעצמי…?) ובמספר וריאציות שתוכלו לשדרג לפי מה שיש לכם במקרר. מיותר לציין שהמתכון לקח 10 דקות עבודה, והפך להצלחה מסחררת. אני בטח לא מחדשת לכם הרבה, אבל תמיד טוב להזכר בדברים הקלים 5 דקות לפני שאתם צריכים להכין ארוחת ערב. אז תהנו.

המצרכים ל- 4 מנות

250 גרם רצעות דקות של בשר אנטריקוט
בצל אחד חתוך לרצועות דקות
פלפל אדום/צהוב ירוק חתוך לרצועות דקות (כל צבע שיש לכם בבית הולך)
גזר חתוך לרצועות דקות באורך 5 ס”מ
1-2 גבעולי בצל ירוק חתוכים באלכסון לחתיכות בינוניות
חבילה אטריות אורז רחבות ׁאו אטריות ביצים דקות כמו בתמונה)
2-3 כפות רוטב סויה סיני (מוכן של אוסם) או למשקיעים, רוטב סויה רגיל של קיקומן + 2 כפיות סוכר
מעט פלפל שחור
2 כפיות שמן שומשום (מוסיף טעם, אבל לא חייב, אפשר גם שמן קנולה רגיל)
מעט שומשום קלוי (לא חייב, אבל מוסיף טעם)
אופציונאלי:

לאלה שרוצים לגוון תוכלו להוסיף או להשתמש בדברים הבאים:

חופן תרמילי אפונת שלג או  מספר פרחי ברוקולי
חופן נבטים
1/2 כוס פטריות חתוכות
חופן תירס גמדי
פלפל אדום/ירוק חריף לאוהבי הספייסי

או

שבמקום כל תערובת הירקות, תוכלו פשוט להשתמש בלקט מוכן של ירקות להקפצה של סנפרוסט ותחסכו את זמן החיתוך.

אופן ההכנה

מביאים לרתיחה מים עם מלח בסיר גדול. בינתיים, בווק חם, מקפיצים כדקה ב- 1-2 כפיות שמן שומשום את רצועות הבצל ואחר כך האנטריקוט. מוסיפים את תערובת הירקות החתוכים למעט הבצל הירוק, ומוסיפים את רוטב הסויה המוכן (או סויה קיקומן + 2 כפיות סוכר) וממשיכים להקפיץ כדקה נוספת. אני אוהבת את רוטב הסויה הסיני של אוסם כי הוא כבר מתובל וטעים לי בדיוק במידה, ובינינו, כשאתה מת מרעב למה להתחכם.

בינתיים כשהמים רותחים בסיר, מכניסים את אטריות האורז (או הביצים, מה שאתם אוהבים יותר) ומרתיחים כ- 3 דקות או לפי הוראות היצרן. מערבבים את התערובת בווק. כשהאטריות מוכנות, הוציאו אותן עם מצקת מסוננת, העבירו לווק וערבבו עם הירקות. הוסיפו את רצועות הבצל הירוק. הוסיפו עוד קצת סויה אם צריך ותקנו תיבול. מזגו לצלחת ופזרו קצת שומשום קלוי מלמעלה והרי לכם מעדן ב- 10 דקות. כמובן שאת האנטריקוט ניתן להחליף בקוביות עוף או שרימפס או טופו לצמחונים.

לאוהבי האורז

תוכלו להגיש את אותה מנה על מצע אורז לבן במקום האטריות. ואם יש לכם עוד דקה לשדרג, תוכלו לקשקש ביצה במחבת ולהוסיף אותה לאורז המוכן ולערבב, ואז בכלל תתענגו. בכל מקרה, שיהיה לכם בתאבון!

בקר עם ירקות על מצע אורז ובתוספת שומשום
בקר עם ירקות על מצע אורז ובתוספת שומשום