הדפס

זהו אחד הסלטים היותר מיוחדים בהם נתקלתי לאחרונה, ואשר לקח ברוב קולות את ההצבעה על המנה המקורית והטעימה בשולחן יום העצמאות האחרון. הסלט הגיע עם גברת נהדרת, מיוחדת במינה, יצירתית ומקורית מכף רגל ועד ראש, הגברת גת צפריר-הלוי. גת תמיד מפגיזה במתכונים מיוחדים וטעימים למות! תודו שסלט סביח הוא המצאה גאונית לסופרי הקלוריות שבינינו המוכנים/נאלצים לוותר על הפיתה. הוא קל להכנה, צבעוני וססגוני וטעים,טעים, טעים! אז הנה לכם המתכון מבית היוצר של גת. וכן ירבו!

סלט סביח: צבעוני, מקורי וטעים
סלט סביח: צבעוני, מקורי וטעים

החומרים

4-5 עגבניות (קצת קשות)
2-3 מלפפונים ירוקים
1 בצל לבן בינוני או 2-3 גבעולי בצל ירוק
1/2 לימון
5-6 ביצים קשות
1-2 חצילים בוהקים ויפים
טחינה מוכנה או ביתית
חופן פטרוזיליה או ירק אחר לקישוט
פלפל, מלח, שמן זית לתיבול

ההכנה

פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס”מ, ממליחים ומשהים כחצי שעה עד לצאת המרירות. שוטפים מהמלח, סוחטים ומברישים בשמן זית, וקולים בתנור או על גריל עד להזהבה משני הצדדים. (לאלה שלא סופרים קלוריות, ניתן לטגן את החצילים בשמן קנולה במקום לקלות). בינתיים שמים את הביצים על האש לבישול של כ-10 דקות עד שיהיו קשות.

לקערת זכוכית גדולה (חשוב זכוכית כדי לא לפספס את מראה השכבות הססגוניות), חותכים מלפפונים, עגבניות ובצל ירוק או לבן (יותר יפה ירוק) לקוביות קטנות מאוד (לא כמוני בתמונה…). חותכים את פלחי הלימון ללא הקליפה לחתיכות קטנטנות ומוסיפים לסלט. מתבלים במלח, פלפל ושמן זית, מערבבים ומשטחים את פני הסלט לקו ישר. עליו מסדרים 2-3 שכבות של החצילים הקלויים/מטוגנים שהצטננו מעט. פורסים את הביצים הקשות לפרוסות במכשיר הפריסה, ומשטחים מספר שכבות מכל החצילים. ניתן לפזר חופן פטרוזיליה קצוצה בין שכבת החצילים לשכבת הביצים. מתבלים את הביצים במלח ופלפל. מעל הכל שופכים טחינה בכמות נדיבה כך שתחלחל מטה לכל השכבות. מעל הטחינה ניתן לקשט בכף עמבה או פפריקה אדומה וחופן פטרוזיליה לקבלת מרקם יפה. בתאבון!

תחתכו קטן - לא כמוני...
תחתכו קטן – לא כמוני…