הדפס

אין כמו מרק בערבי סתיו, כמו אלה שמתגנבים אלינו לאחרונה. לגיוון מרק העדשים הסטנדרטי, הלכתי דוקא על מרק כתום, מהביל וכה טעים. תוכלו להוסיף לו גזר או אורז. מה שבטוח הוא, שאת מנת הבריאות היומית שלכם תקבלו. עדשים כתומות ידועות כאחת הקטניות הבריאות ביותר. הם דלות בשומן, עשירות בחלבון, ובעלי אחוז גבוה של סיבים תזונתיים. הם מורידות את רמת הכולסטרול בדם, ובכלל טעימות להפליא. אז לכו על זה. זה לוקח 5 דקות. כמו כל שאר המתכונים שלי.

חומרים

1 בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
1 שן שום חתוכה לפרוסות דקות
1/2 כוס עדשים כתומות, מבוררות ושטופות (אין צורך להשרות)
1 כף רסק עגבניות
4 כוסות מים
מעט פלפל שחור ומלח
1 כפית כמון מחוקה

אופציה: 2 גזרים מגורדים דק (גפרורים)
או תוספת של 1/3 כוס אורז לבן מבורר, או גם וגם.

אופן ההכנה

בסיר עם מעט שמן קנולה, טגנו בצל עד לריכוך, הוסיפו את שן השום. הוסיפו את העדשים המושרות, ואם בחרתם בתוספות אורז או גזר מגורד, אז גם אותם, וערבבו קלות כדקה. הוסיפו כף רסק עגבניות, 4 כוסות מים ואת התבלינים, ערבבו ובשלו עד לרתיחה. עם הרתיחה עברו לאש קטנה ובשלו כ- 10 דקות נוספות. כבו את האש ותנו למרק להסמיך כ- 10 דקות לפני שאתם מגישים. טעים ביותר עם לחם כפרי קלוי. בתיאבון!