הדפס

הפוסט הזה מוקדש כולו באהבה ללינדה היקרה שפנתה אליי בבקשה מיוחדת למתכון למרק בצל. האמת היא שתיכננתי לכתוב לכם על נושא אחר, אבל היא ביקשה כל כך יפה שלא יכולתי לסרב. מרק בצל מהביל המוגש בלוויית לחם קלוי או קרוטונים וגבינה איכותית מתאים במיוחד לימות החורף הסגריריים, גם אם הם אצלנו בכאילו. אז כמה מילים על אדון בצל. הוא עשיר בויטמין C, במגנזיום ובסיבים תזונתיים. הוא משמש כאנטביוטיקה טבעית ונלחם עבורנו בהזדקנות, בדלקות גרון ובצרידות. הוא מוריד כולסטרול ושומנים בדם ומונע מחלות לב.

כדי להמנע מדמעות כאשר חותכים אותו, יש להמנע מחיתוך השורש אשר בו מרכז העצבים הגורם לדמע. השאירו את השורש במקומו וחתכו בשתי וערב עד לסיום ורק אז הסירו אותו. הבצל יעיל במיוחד בבישול ובאפייה, אשר במהלכם נשמרים הויטמינים שלו. אז הנה לכם מעדן בריא אם תחליטו לחסוך בכמויות הגבינה.

מצרכים

6 בצלים חתוכים לחצאי טבעות
3 כפות חמאה
כף קמח
חצי כוס יין לבן יבש
5 כוסות מרק עוף או ציר בקר מסונן (עדיף)
מעט טימין מיובש
1-2 עלי דפנה (לא יותר כי יש להם טעם דומיננטי מאוד)
פרוסות גבינת אמנטל לפי מספר הסועדים (2 לכל צלחת)
גבינת אמנטל או פרמזן מגוררת להגשה

אופן ההכנה

מרתיחים את החמאה ומטגנים את הבצל, טימין ועלי דפנה, ממליחים ומפלפלים. מטגנים על להבה נמוכה ומדי פעם מערבבים. מגבירים את הלהבה וממשיכים עוד חמש דקות עד שהבצל חום קראמלי. שימו לב, זה מה שנותן למרק את הצבע אז התאזרו בסבלנות עד לקבלת צבע חום, זה לוקח קצת זמן. מוסיפים את הקמח, ומערבבים 3 דקות. מוסיפים את המרק ואת היין ומביאים לרתיחה ומבשלים תוך ערבוב שעה. קולים את הבאגט עם מעט שמן זית בתנור.

הערה: אם אין ברשותכם ציר בקר הנותן טעם מלא ועשיר, תוכלו להוסיף למרק 2-3 כפות אבקת מרק בצל, או שקית קטנה כזו. ניתן להשיג היום גם ללא גלוטן.

הצעות הגשה

1. שמים את המרק בקעריות כפריות ומגניבות כאלה כמו בתמונה. על כל מרק 2 פרוסות באגט, עליהם פרוסת גבינה, וכף גבינה מגורדת. שמים בתנור לכמה דקות עד להשחמה, ומגישים.

2.  למזוג את המרק לתוך כיכר לחם שחור עגולה שהסרתם ממנה את הכיפה ורוקנתם את כל הפנים שלה.

3. להוסיף קרוטונים ולפזר פרמזן או אמנטל מגוררת מעל.

4. לכסות את הקערות בבצק עלים ולאפות עד להזהבת הבצק. בתאבון!