הדפס

אם יש מישהו בארץ הזו שאני לא יכולה לעמוד בפני המאפים שלו (חוץ מאבישי…), זהו כמובן האחד והיחיד, מיקי שמו. לטעמי, קונדיטור מספר אחד בארץ ואיש מקסים וחביב. לרגל החג, ביקשתי יפה וגם קיבלתי, מתכון לטארט הלימון שלו, הורס וחגיגי, כדי שתוכלו לשדרג את שולחן החג שלכם במשהו באמת מיוחד וטעים. חוצמזה, אני מאלו שלא יודעים לאפות בכלל, שלא לדבר על עוגות שמרים. אני בטוחה שגם לכמה מכם יש פוביית שמרים, והשבוע גיליתי ממש במקרה באחת מתוכניות הבוקר, שמיקי שמו, הולך להעביר סדנא כזו למאותגרי שמרים שכמותי. אני בטוח הולכת להשתתף בה, ואשמח לפגוש גם אתכם שם. יהיה חווייתי, אין לי ספק.

טארט לימון של מיקי שמו צילום: יח”צ

טארט לימון מרענן של מיקי שמו

הטארט בנוי על בסיס פריך אפוי, קרם לימונים (לא אפוי), קרמל וזיגוג קר. מציעה לכם להתקשר לשח”ל לפני ההכנה ולעשות מנוי, אבל שווה כל ביס!

בצק פריך

200 גר’ חמאה
100 גר’ אבקת סוכר
1 ביצה
100 גר’ אבקת שקדים
300 גר’ קמח
1/2 שקית אבקת אפייה

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה ואבקת הסוכר.
2. מוסיפים ביצה.
3. מוסיפים את שאר החומרים בשני שלבים עד ומערבבים עד קבלת בצק אחיד,  אותו עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך כשעה.
4. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס”מ ואופים ב-170 מעלות למשך 15 דקות.

קרם לימון

6 חלמונים
140 גרם סוכר
3 לימונים סחוטים + גרירת הפרי
90 גר’ חמאה

אופן ההכנה

1. בסיר כפול (“בן מרי”), מחממים חלמונים, סוכר, מיץ מ-3 לימונים עד הסמכה.
2. מוסיפים את גרירת הלימון ומצננים במשך 15 דקות בטמפ’ החדר.
3. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד קבלת קרם לימון בעל מירקם אחיד.
4. מכניסים למקרר בכלי אטום.

הרכבה

1. יוצקים על קלתית הבצק האפוי את בקרם.
2. מפזרים סוכר ובעזרת ברנר, שורפים עד קבלת קרמל.
3. לאחר מכן, מוסיפים זיגוג קר לצורך מראה שובה עין.

אפשרות נוספת

מרנג:
200 גר’ סוכר
100 גר’ חלבון
מחממים על “בן מרי” עד המסת הסוכר.
מקצפים עד קבלת קצף יציב ויוצרים מעטה לבן מעל קרם הלימון.
שורפים את המרנג בעזרת ברנר.

אם כל זה יותר מידי מסובך לכם, אתם פשוט מוזמנים לגשת לאחת מחנויות הרשת שלו ופשוט לרכוש אותו שם, יחד עם עוד מגוון רחב של מאפים, חלות חג וקינוחים שלא ישאירו אף אחד אדיש בשולחן החג שלכם. תמיד אמרתי לאמא שלי שאין לי בעיה לבשל, אבל למה לעבוד קשה על עוגות אם אפשר לקנות אותם ממישהו שיודע הרבה יותר טוב… בקונדטוריות של שמו מחכה לכם קולקצייה עשירה ומיוחדת לראש השנה (ממש כמו בביגי בסט:) והיא כוללת  עוגות קראנץ, עוגות דבש, עוגות תפוחים, חלות, עוגיות וקונפיטורות ביתיות. כמו כן מציעה הקולקציה מגוון מוצרים ללא סוכר המחירים לגמרי ידידותיים ונעים בין 32-59 ש”ח לעוגה.

סדנא לאפייה בשמרים של מיקי שמו בשיתוף עם “פור שף“תתקיים ב 28.9.2012, באזור המרכז. בהמשך פרטים נוספים עליה, ומי שרוצה להצטרף אליי יותר ממוזמן.

עוגת עוקץ הדבורה במילוי פטיסייר וניל מוקצף, מיקי שמו  צילום: דן לב
עוגת דבש של מיקי שמו צילום: דן לב
עוגת דבש במילוי קרם וניל של שמו צילום: דן לב
לא רק מתוק! פוקצ’ה טעימה טעימה של מיקי שמו צילום: דן לב
פאי פקאן, מיקי שמו צילום: דן לב
אצל מיקי שמו בחנות צילום: יח”צ

עוד בהכנות לחג הזה, BIGGIE BEST מתחדשת בפריטים יפים יפים, גם מתחום הטקסטיל וגם מתחום האקססוריז וכלי פורצלן וינטייג’ משגעים. מהיום תוכלו להשיג חלק מהפריטים גם בחנות היפה עיצוב פלוס בהר אדר (ליד ירושלים), אצל אמירה, שמשתתפת גם היא במכירת בתים פתוחים לרגל החג 6-7 בספטמבר, וגם בחנות טורקיז האוס בצומת בני דרור. אל תתביישו להגיד שאני שלחתי אתכם, הם יותר מישמחו! כמובן שגם אני אשמח לארח אתכם היום ומחר בין בשעות 10:00-14:00 לרכישת מתנות ליקיריכם, ולרענון הבית.

חדש ב BIGGIE BEST!

בקרוב גם הפתעה נוספת! מעבר לעובדה שאני נוסעת סוף סוף לפרובאנס, להביא לכם ניחוחות חדשים של לבנדר ועוד הפתעות, אני יוצאת ל-ח-ו-פ-ש-ה! משהו שלא עשיתי ממש ממש מזמן. זה יהיה בחג, ומיד אחרי חזרתי, אשמח לשתף אתכם בהפתעה הפתעתית ביותר. פרטים והתרגשות בהמשך. חוצמזה, בפוסטים הבאים, הצצה לבתים חדשים ומשגעים, להפקות חג בהשתתפותי ועוד ועוד דברים יפים בלי סוף. Stay tuned! מחכה לראותכם בקרוב. נשיקות!