דקה לפני ליל סדר, לאלה מכם שעדיין ללא רעיון לקינוח כשר לפסח, הברקה יוצאת מן הכלל של הקונדיטורית האלופה עמית דוינסקוי שתמיד תמיד מפתיעה אותנו עם מאכלי אלים. מתוך הפקה עבור מגזין לאישה, נפלתי על התמונות ההורסות האלה, ותאמינו או לא, דקה עבודה, בלי מיקסר, בלי תנור, בלי אפייה. רוצו למכולת – הנה המתכון. (צילומים: בועז לביא)

 

פרלין שוקולד תפוז

המצרכים:

תבנית 20/20
1 פחית חלב ממותק
350 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
1/4 כפית מלח
50 גרם חמאה רכה
250 גרם תערובת לוז ושקדים שלמים
1 כף קליפת תפוז מגוררת

אופן ההכנה:

1. בקערה מתאימה למיקרו מניחים את החלב השוקולד החמאה והמלח ממיסים במיקרו תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם חלק ומבריק.
2. מוסיפים את האגוזים והשקדים וקליפת התפוז ומערבבים בעדינות
3. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשטחים את התערובת בתבנית.מצנניםבמקפיא שעתיים פורסים לקוביות מעטרים בקליפות תפוז מסוכרות ושומרים בקופסא.

שיהיה לכם חג מתוק ושמח!

קינוח קל כשר לפסח
מתכון וסטיילינג: עמית דונסקוי צילום: בועז לביא מתוך הפקה למגזין לאישה