אין כמו ריח מאפה שממלא את הבית בשבת בבוקר. קמתי עם חשק עז למשהו טעים על יד הקפה. כזה שיחזק את תחושת השבת החורפית הזאת. דפדוף זריז באתר האהוב עוגיו.נט הביא אותי אל המתכון הקל והזריז הזה של עוגת חלבה ושקדים. ממש, אבל ממש, 7 דקות עבודה ויש לכם מה לנשנש. מציעה לכם בכלל לעקוב אחר עוגיו.נט. אין על נטלי לוין. נהדרת. המתכון שלה בפנים. (צילום שער: שלי בחוץ, בגשם. מה לא עושים בשבילכם…)

עוגת חלבה ושקדים (מתכון עוגיו.נט, תבנית אינגליש קייק אחת)

לעוגה:
2 ביצים L
100 גרם (1/2 כוס) סוכר (לגרסה מתוקה יותר – משתמשים ב-150 גרם סוכר)
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
125 מ"ל (1/2 כוס) מים
80 גרם (1/3 כוס) טחינה גולמית
140 גרם (1 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שקדים קצוצים

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. בקערה טורפים יחד ביצים, סוכר, וניל, מלח, שמן, מים וטחינה עד קבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ושקדים (שומרים בערך 1-2 כפות שקדים קצוצים לקישוט) ומערבבים רק עד שאחיד.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים בחלק העליון את יתרת השקדים הקצוצים.
  5. אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה זהובה, תפוחה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  6. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים

יצא לי טעים מאוד, אם כי התקמצנתי קצת על הטחינה הגולמית מטעמי קלוריות וטעם החלבה לא יצא דומיננטי מספיק לטעמי, וגם התעצלתי לקצוץ את חצאי השקדים המולבנים והם יצאו לי קצת צ'אנקי מידי בתוך העוגה, אז כדאי להקשיב לנטלי עד הסוף. חוץ מזה, חוסל. שבת נעימה לכם.