שלום יקרים, אחרי שבוע גדוש אירועים, אישפוזים, התעלפויות, הגעתי עם הלשון בחוץ לפתחה של השנה החדשה, והרעלת מזון אחת קטנה בטח לא תעמוד בדרכי לקבל אותה כמו שצריך. בדיוק ברגעים כאלה, כשלא הכל טוב, אתה חושב לעצמך מהם הדברים החשובים ומי הם האנשים הקרובים אליך באמת בחיים. אני רוצה להודות לכל החברים והשכנים הנפלאים שדאגו לי והיו סביבי  כ ל ה ז מ ן! אין כמוכם. רציתי לאחל לכם קוראים נפלאים שלי,  שנה חדשה נהדרת, מלאת כל טוב ושפע, שנה של אהבה ושלום, שנה של שמחה והנאות. תוציאו את הטוב מכל מצב שאתם נמצאים בו, כי החיים לא תמיד שולחים לנו ורדים. אני מאחלת לכולנו שנה מלאה בטיולים, הרפתקאות, צחוקים, אהבה, אוכל טוב, הרבה דריניקים לחיים, ובית מפנק וחם!

ורגע לפני החג, משהו קטן וטוב, אם בא לכם קינוח מתקתק-חמצמץ כדי לשבור את עומס הארוחה, עם אספרסו קצר על יד, אתם מסודרים. הנה מתכון לפאי פירות יער. הפאי הזה מאוד פופולרי בארצות סקנדינביה ואולי הוא טעם נרכש, אבל פירות יער הם בהחלט דבר בריא וטעים. תוכלו להשיג אותם קפואים בסופרים השונים. חשבתי שאם אנחנו מתחברים לעיצוב שלהם כל כך, אז למה לא לנסות גם את האוכל.

 

פאי פירות יער

המרכיבים:

לבסיס:

150 גרם חמאה רכה
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
50 מ"ל שמנת מתוקה
2/3 1 כוסות קמח

למילוי:

1 ק"ג אוכמניות או פירות יער אחרים (ניתן להשתמש גם בקפואים)
1/2 כוס סוכר
1 כפית  קורנפלור
ניתן להוסיף גרידה מתפוז אחד ומקל וניל או כפית תמצית וניל

לציפוי:

שאריות מהבצק
1 ביצה

 

אופן ההכנה:

  • הבסיס: מקציפים את החמאה היטב ומוסיפים את הסוכר. מקציפים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה תוך כדי הקצפה עד שהתערובת אחידה ותפוחה. מוסיפים את השמנת והקמח לסירוגין וממשיכים לעבד רק עד שמתקבל בצק אחיד.
  • מניחים את הבצק בצד כחצי שעה במקום קריר.
  • מרדדים 3/4 מכמות הבצק לעלה דק ומרפדים איתו תבנית פאי משומנת, כך שהקצוות בולטים בצדדים. את הרבע הנותר שומרים לציפוי.
  • את המלית ניתן להכין בשני אופנים קר או חם/מבושל.

אם משתשמשים בפירות קפואים, מניחים אותם במסננת ומניחים להם להפשיר. מניחים את האוכמניות המופשרות והמסוננות בקערה, מוסיפים את הסוכר ואת הקורנפלור ומערבבים קלות.
אם הולכים על הגירסה המבושלת – יש לבשל את פירות היער כ 15-20 דקות בסיר קטן על אש  בינונית, יחד עם שאר מרכיבי המילוי ותוך כדי עירבוב עד להסמכה.

  • מרכיבים את הפאי: מפזרים את מילוי פירות היער על הבצק ומקפלים את קצוות הבצק על המילוי.
  • יוצרים פסים משארית הבצק ומברישים אותם בעזרת מברשת בביצה הטרופה.
  • מניחים את הפסים בצורת שתי וערב על מלית האוכמניות ואת קצוות הפסים מחברים לקצוות הפאי.
  • אופים כ-30 דקות או עד שהבצק מקבל גוון חום זהבהב בתנור שחומם ל-200 מעלות.

אז שוב תודה לכם, שאתם עדיין איתי לאורך כל השנים האלה, זה כלל לא מובן מאליו. רק שתדעו שרשימת התפוצה של הבלוג מונה כבר אלפים של קוראים מהארץ ומחו"ל, והיא גדלה כל יום, ואין לי עונג גדול יותר מלהתחיל כך את השנה החדשה. נשיקות!