בוקר טוב יקרים, מה שלומכם? כותבת לכם מאמסטרדם הנעימה, רק להגיד לכם שאני חושבת עליכם כל הזמן. אפילו חשבתי שאעלה לכם את הסלט המדהים הזה שאת מתכונו קיבלתי מגברת אסנמיל הנחמדה. הוא הכי טעים שאכלתי מימיי, נשבעת. והסוד, הוא ברוטב, אז תתאמצו וגשו לסופר לארגן מצרכים מראש, שלא תגידו שלא אמרתי. שיבצתי אותו בקטגוריית מתכוני חג כי הוא ממש חגיגי ויפה ומתאים לארוחות שבת או חג, אבל אתם כבר יודעים שאצלי כל יום הוא חג. אני אוספת לכם כאן חוויות מדהימות לפוסטים הבאים אז המשיכו לעקוב, ואם טרם נרשמתם לבלוג, זה הזמן. בינתיים נסו את הסלט הטעים הזה ותהנו.

סלט חסה, תפוחים, בוטנים ברוטב ריבת משמש

המצרכים

1 חסה אמריקאית קרועה
1-3 תפוחים ירוקים חמוצים חתוכים לפרוסות דקות (תלוי בכמות הסלט שאתם מכינים)
3 כפות עירית קצוצה
חופן צימוקים בהירים (אני השתמשתי בחצי צימוק בהיר וחצי חמוציות – טעיםםםם)
חופן בוטנים מטוגנים
חופן שומשום קלוי במחבת

לרוטב (הסופני א-וור!)

1/2 כוס שמן קנולה (זה המון – שמתי פחות)
1 כף חומץ ו 1 כף מיץ לימון
קורט מלח
קורט קארי
מעט חרדל
2-3 כפות ריבת משמש
3 טיפות טבסקו

מסדרים בקערה את מרכיבי הסלט, מכינים את הרוטב בקערית נפרדת ושופכים מעל. לגבי הרוטב – אני הכנתי כמות קטנה יחסית של הסלט – השתמשתי בכמות מצרכים לרוטב לפי העין מאחר והכמות היתה גדולה מידי. טעמו תוך כדי עירבוב ושפרו טעמים אם חמוץ או מתוק לכם מידי. זה אמור להיות ממש 50-50 חמוץ מתוק. לי היה חמוץ מידי והוספתי דבש לתערובת. יצא סופני. בתאבון וד"ש מהולנד!