אחד היתרונות בלעבוד במשרד שלנו, זה שכל היום אוכלים. אנה שלנו, רסר"ית המשרד ואם המשפחה, דואגת מידי יום לפנק אותנו במטעמים מעשי ידיה, ומה אני אגיד לכם, קשה מאוד לסרב כי הכל אחד אחד. אבל ישנה מן עוגיה אחת שהיא קונצנזוס. כולנו התמכרנו אליה ואנו שועטים למשרדה עם הקפה כל בוקר כמו מכורים לקוקאין, לחפש בסליק העוגיות. כמו שאתם כבר מכירים אותי, עם הידיים השמאליות שלי באפיה, ניגשתי אליה יום אחד (קצת בחרדה…) לבקש את המתכון. היא כמובן רשמה לי אותו בשמחה ובחפץ לב, ואמרה "זה קלי קלות". בטח. בשבילה. לקח לי חודש לאזור אומץ ולנסות להכין, כי אפילו הקלים שבמתכונים תופסים אצלי תפנית כחמש דקות לפני סיום האפיה. כאמור, מגש אחד שרפתי. התבנית השניה יצאה מוצלחת וטעימה, לכם זה בטח יהיה קלי קלות. זה לוקח דקה וחצי להכין, הזלילה מובטחת, הקלוריות – עליכם. סטיילינג וצילום: אני

העוגיות של אנה (35-40 יחידות)

אפתח ואומר שמאחר והכמות שיוצאת היא גדולה יחסית, חלקו את הבצק לשתי תבניות שטוחות גדולות של תנור. הניחו נייר אפיה, והתיזו קצת שמן מעל. חצי מהכמות סדרו בתבנית אחת. בזמן שהיא בתנור נאפת, ממליצה לשים את שארית הבצק לכמה דקות במקרר כדי שלא יימס ויהיה מושי. אח"כ הוציאו וסדרו תבנית שניה.

החומרים

50 גרם חמאה רכה
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס שבבי שקדים מולבנים
1 תמצית וניל
1 אבקת אפיה
2 כוסות קמח
1/2 כוס מים
1/2-3/4 כוס סוכר+כפית קינמון
קורט מלח
גרידה של קליפת לימון

לשים את כל המרכיבים לבצק משובב, קורצים ומשטחים עיגולים לא מושלמים על תבנית אפיה עם נייר משומן מעט. אופים לתנור שחומם מראש בחום של 175 מעלות כעשרים דקות או עד הזהבה קלה. שימו לב לא להתרחק והשגיחו. אני שרפתי מגש. יוצא טעים סוף עם התה של הערב או הקפה של הבוקר. רשמו לי איך יצא! המשך שבוע טוב.