זוכרים שהכרתי לכם את הרגלי האכילה של הצרפתיות? זוכרים שאמרתי לכם שיורדים איתם יופי במשקל ולא מוותרים על כלום? אז לא רק שלא מוותרים, אלא מתענגים במיוחד על אוצרות הטבע, ונהנים מסגולותיהם החבויות תוך כדי. אחד מתכשיטי הטבע הגדולים ביותר הוא השזיף. עונת השיא של השזיפים היא אמנם ביולי-אוגוסט, אבל אפשר למצוא אותם עד נובמבר. אצלי מתעוררים החשקים לריבות וליפתנים למיניהם רק כשהסתיו מגיע ופחות חם, אז החלטתי להכין לשבת עוגת שזיפים ושקדים טעימה.

אני לא סתם אומרת אוצר של הטבע. כדאי מאוד שתכניסו את השזיפים לרשימת המזונות שאתם צורכים על בסיס יומיומי, ואם כבר פרי, העדיפו אותו. האינדקס הגליקמי שלו נמוך (24), הוא עשיר בסיבים תזונתיים ומעודד פעולות מעיים, יש בו טונה של נוגדי חימצון והוא ידוע כמאט תהליכי הזדקנות. בין הפירות הוא שייך למשפחת הפרונוס (Prunus), אליה משתייכים גם האפרסק, הדובדבן והשקד. שילוב של שזיפים עם שקדים הוא לרוב מוצלח.

plum & almonds cake

השזיפים משמשים כתוספת מעולה לתבשילי בשר, לרקיחת ריבות וליפתנים, ליצירת ליקרים טעימים וכמובן לעוגות. העוגה שניסיתי הפעם עם קצת אילתורים משלי, היא ממש פשוטה להכנה ולוקחת כמה דקות ספורות. תנסו לשבת. אותי השזיפים מגרים גם ככה עם צבעם העז וטעמם החמוץ מתוק שמזכיר לי שחום הקיץ מתפוגג והסתיו כבר באויר.

עוגת שזיפים ושקדים (תבנית 20-22 ס"מ)

מצרכים

50 גרם שקדים דקים מולבנים (ניתן להחליף גם בפיסטוקים קלופים ולא מומלחים)
175 גרם חמאה רכה
175 גרם סוכר (3/4 כוס) – אם אתם לא אוהבים כל כך מתוק, שימו קצת יותר מחצי כוס
175 גרם קמח תופח (3/4 כוס)
3 ביצים
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
5-7 שזיפים חצויים לרבעים (שטופים ומגולענים)
מעט אבקת סוכר לקישוט לפני הגשה

אופן ההכנה

מחממים תנור ל -180 מעלות. בקערה מניחים את הקמח, סוכר, שקדים (שאת רובם פשוט גורסים ביד מעל הקערה ומשאירים קצת לפיזור מעל הבצק), ביצים, חמאה רכה ולימון. מערבבים את הכל במיקסר לתערובת אוורירית. משמנים נייר אפיה מעל התבנית. שופכים חצי מתערובת הבצק ומשטחים בתבנית, מעל מסדרים מחצית מכמות השזיפים החתוכים ומעט שקדים. שופכים את חציו השני של הבצק ומעליו מסדרים שוב את השזיפים ועוד קצת שקדים למי שרוצה. מכניסים לתנור לאפיה של 50 דקות עד שעה, כאשר מידי פעם בודקים במרכז שקיסם יוצא יבש. בוזקים מעט אבקת סוכר לפני ההגשה. בתיאבון!

טיפ: השזיפים שוקעים בבצק. אם אתם רוצים שישארו מעל העוגה, קמחו אותם קלות (או לפחות את החצי ששמים מעל). נהדר להגיש גם עם כדור גלידה וניל.