קיץ זו ללא ספק חגיגה של פירות, עם טעמים משגעים ולוק הורס. אני אישית, לא מסוגלת לאכול יותר מידי בקיץ, ורוב תזונתי סובבת על הצבעוניות המתפרצת הזאת של הטבע. מצאתי לכם סלט טעים טעים שנראה פיצוץ על כל שולחן, ובהחלט מתאים לארוחת צהריים או ערב קלה, ואם יש לכם אורחים, אז בכלל תקצרו מחמאות. לוקח שניה וחצי להכין אותו, אבל תצטרכו לדאוג שיהיה לכם את המצרכים הנחוצים מבעוד מועד. בואו הצטרפו לחגיגת הטעמים הזאת, תודו לי אחר כך.

מצרכים ל- 4 מנות

– 4 נקטרינות/אפרסקים בשלים, שטופים וחצויים לפלחים (ללא גרעין כמובן)
– 1 מלפפון בקליפה, שטוף היטב וחתוך לעיגולים דקים
– 6 עגבניות רגילות או כ-15 שרי חצויות, רצוי בשני צבעים – אדום וצהוב
– 2 כדורי מוצרלה בופלו (100 גרם כדור)חתוכות לעיגולים
– קומץ עלי בזיליקום סגול
– חופן עלי רוקט שטופים
– 3 כפיות חומץ בלסמי איכותי
– 3 כפיות שמן זית איכותי
– פלפל שחור גרוס גס

לרוטב פסטו פיסטוק (לא, אתם לא מבינים…!)

– 50 גרם פיסטוק קלוף ללא מלח, קלוי מעט במחבת
– 1 שן שום קלופה
– חופן עלי פטרוזיליה ללא גבעולים
– מיץ מחצי לימון סחוט
– 100 מ"ל שמן זית (אני שמתי כרבע כוס וזה הספיק)
– מלח ופלפל גס

אופן ההכנה

רצוי להתחיל ברוטב הפסטו. לקלות את הפיסטוקים במחבת כדקה או שתיים. להעביר למעבד מזון ולרסק אבל להשאיר קצת גושי. להוסיף את שאר המצרכים ולעבד למן ממרח פסטו, לא דליל מידי ולא סמיך מידי.

על צלחת הגשה לסדר יפה את מרכיבי הסלט, מעל לפזר את העלים הירוקים. לצקת מעט מרוטב הפסטו, ולתבל בשמן זית, מעט בלסמי, מלח ופלפל. אם יש לכם איזה בגט טרי בסביבה אז בכלל הסתדרתם. רוצו לנסות, בתאבון!

תמונת שער: סטיילינג וצילום – רוני דה ליידה, וכן, צלחת ההגשה המהממת הזאת למכירה, וגם הסכו"ם.