כשהייתי קטנה אמא כל הזמן נזפה בנו לסיים את כל מה שהוגש בצלחת. "אוכל לא זורקים! יש מיליוני ילדים רעבים בעולם ואת משחקת עם האוכל??!" המשפט הזה תקוע לי בראש עד היום ואכן, שום דבר לא נזרק. הלחמניות היבשות נשמרות לפירורי לחם או נתרמות לטובת הציפורים בגינה, הירקות הרכים משבוע שעבר נכנסות לפשטידה או הולכות כצ'ופר לסוסים, ואת שאריות הסירים ג'וזי הכלבה מחסלת. כלום לא נזרק. את השאריות השוות אני ממחזרת לארוחה חדשה שכולם זוללים. חשבתי שתרצו לדעת.

בננה & ברד פודינג צילום מגרה: katieatthekitchendoor.com מתכון בהמשך הפוסט

שאר ירקות

ירקות בודדים שנשארים יתומם במקרר, או שהפכו רכים, מתכנסים לשם יצירת מופת חדשה בצורת קיש או פשטידה, מוקפצים עם עוף וסויה אה-לה סיני, או נפגשים במחבת לשקשוקה סקסית. אפשר ורצוי גם להחמיץ אותם בצנצנת עם חומץ, מים, מלח ושום.

כריך באגט משאריות צלי חזה הודו. מתכון ותמונה אצל Jamie Oliver  באתר
כריך באגט משאריות צלי חזה הודו. מתכון ותמונה אצל Jamie Oliver באתר

עוף, בשר וכל השאר

את חלקי העוף שנותרו מתבשילים, אני מפרידה מהעצמות ומערבבת כמילוי לבורקס, או כחביתה בשרית בתוך סנדביץ' טעים. העצמות הולכות לג'וזי באהבה רבה 🙂 בשר צלי שנשאר מארוחות שבת נפרס לפרוסות וממוחזר בתוך כריך לעבודה ביום שאחרי, עם רוטב אוכמניות טעים ורוקט – מעדן!

מאפים לרוב מתחסלים עד תום בו במקום. אם הם שווים טעימה שנייה הם נשלחים למקפיא לסיבוב חוזר. שאריות עוגה ועוגיות מפוררים לטובת בסיס לעוגה חדשה, ושוקולד שלא נאכל (למרות שאצלנו אין כזה דבר), הולך לציפוי עוגות. פירות יבשים, גרעינים ודגן למיניו מתווסף לסלטים.

שאריות של ירקות יתומים תוכלו להחמיץ

דברי חלב שנותר להם יום או שניים לחיות, גבינות צהובות על סף גסיסה, מיד נשאבים לתוך קיש בזק.

בקרוב סדרה של "אוכלים ממוחזרים" וטעימים משאריות של אוכל שלא זורקים. למרות כל זאת, אני עדיין מוצאת את עצמי זורקת שקית זבל ענקית ביום. אלוהים יודע איך. המתכון הטעים של הבננה אנד ברד פודינג שפגשתם מעלה כבר מגיע ואם יש לכם מתכונים מנצחים משאריות של אוכל, אשמח אם תשלחו לי בהודעה לעמוד הפייסבוק ונשתף אותם כאן בבלוג בקטגוריה מיוחדת ל Leftovers, המתכון עם הכי הרבה תגובות מפרגנות יזכה בפרס. בינתיים שיהיה לכם שבוע טוב וחסכוני!

BANANA & BREAD PUDDING

קינוח אנגלי מובהק. טעים ופשוט להפליא. מכינים אותו בשתי דקות משאריות לחם לבן, קרואסונים, עוגה שיש לכם בבית. תנסו פעם ותתמכרו! יש לו כמה וריאציות. אני מאוד אוהבת בננות, והן תמיד נשארות ומתרככות, אז כך לא תזרקו גם אותן. ניתן לגוון עם תותים, בלי פירות ורק צימוקים, שוקולד צ'יפס או כל דבר אחר שאתם אוהבים במאפים שלכם.

החומרים:

2-3 בננות
6 פרוסות לחם לבן ללא הקשה (רצוי שיהיה יבש)
8 כפיות חמאה
6 כפיות סוכר חום
2/3 כוס חלב
קרטונית שמנת מתוקה
3 ביצים
1/3 כוס סוכר דק
קורט מלח
מעט אגוז מוסקט וקינמון
קומץ צימוקים למי שאוהב (איו!)

אופן ההכנה:

– חממו תנור ל-160 מעלות ושמנו תבנית עמוקה במעט חמאה, וגם צד אחד של נייר כסף לכיסוי.

– שמנו מחבת ב- 4 כפיות חמאה והקפיצו בהן את פרוסות הבננות החתוכות על להבה בינונית, עד להשחמה. הוסיפו 2 מכפיות הסוכר החום וקרמלו את הבננות. כבו את האש והניחו בצד.

– בקערה נפרדת מערבבים את החלב, שנמת מתוקה, סוכר דק, ביצים, מלח, אזוג מוסקט וקינמון ואת 4 כפיות הסוכר החום הנותרות. הנניחו בצד. בתבנית המשומנת סדרו קרעים מהלחם היבש או העוגות שברשותכם. הברישו את הלחם בחמאה שנותרה לכם. צקו את הבננות המקורמלות בין פרוסות הלחם (למי שרוצה להוסיף צימוקים, זה הזמן, אך החביאו אותם בתוך הלחם שלא ישרפו למעלה) ושפכו מעל את בלילת הנוזלים. לחצו על התערובת לספיגת הנוזלים.

– כסו בנייר הכסף ואפו בתנור למשך כ- 30 דקות. הסירו את כיסוי נייר הכסף, זרו מעט אבקת סוכר והמשיכו לאפות כ- 25 דקות נוספות. הוציאו כשהמאפה חום זהוב למעלה ועדיין קצת נוזלי בפנים. צננו והגישו חם או בטמפרטורת החדר. רצוי ומומלץ להגיש עם כדור גלידה וניל. יאם!