את שרון נוימן המוכשרת כבר הכרנו בבלוג עם הדופלקס המדהים שתכננה בתל אביב, אך מאחר ועבודותיה הן בין האהובות עליי, אני שמחה להמשיך ולשתף אתכם בעוד אחת מיצירות הפאר שלה. אני בעיקר אוהבת את המעוף שלה, החדות הבלתי מתפשרת בתכנון מבנים אשר משרתים בדיוק את צרכיי בעליהם. את הניקיון והסדר, היצירתיות והתעוזה, וכמובן הירידה לפרטים והחדשנות. זוהי שרון בעיניים שלי. הבית שלפניכם הפעם, הוא בית מגורים של משפחה באזור השרון, זוג וארבעה ילדים. הוא יוצא דופן ואתם מוזמנים להציץ פנימה ולקרוא מדוע

מבט אל חדר המגורים צילום: עמית גושר

הבית ששטחו כ 500 מ"ר נבנה על מגרש בגודל 820 מטרים רבועים, במטרה לאכלס משפחה גדולה. בניגוד לרוב הבתים שמתכננת שרון, במקרה זה לא היו מרחבים פתוחים מרובי פונקציות – לכל פונקציה יש חלל משלה. הפונקציות הרבות (בינן סלון המיועד רק לאירוח, חדר אוכל נפרד, מטבח, מבואה, חדר משפחה, mud room, חדר עבודה ועוד) מקבלות מבננים נפרדים.  לכל אחד מהם תוכנן גובה שונה, והשילוב ביניהם יוצר את המבנה השלם. אוסף הקוביות יוצר מעין "כפר" קטן המאכלס משפחה.

מבנה מיוחד צילום: עמית גושר
צילום: עמית גושר

המטרה בבניית בית זה היתה לחוות את הבית בצורה אחידה, בתהליך שמתחיל מהתבוננות מבחוץ ונגמר במעבר בין החללים הפנימיים. השימוש במפתנים המודגשים בעובי הקירות המחברים בין הקוביות מקנה תחושת שלמות, וגם אם המבקר לא מודע בדיוק לפרטי הסכמה, הוא יקבל תחושת המשכיות בין החוץ והפנים.  חשוב לציין כי שרון היא מסוג האדריכליות שאינן מושפעות מטרנדים או מקישוטים למיניהם, והיא איננה נכנעת לגחמות עיצוביות. האסתטיקה שלה מונעת פונקציונאליות בבסיסה, ויצירותיה משרתות את חייהם של דיירי הבית ביום יום ברמת דיוק מירבית.

המטבח צילום: עמית גושר
המטבח המותאם למשפחה גדולה צילום: עמית גושר

 

פינת האוכל צילום: עמית גושר

כל מבנן תחום בארבעה קירות בעובי 20 ס"מ, ובמפגשים מתקבל קיר כפול, בתוכו הוגדרו מעברים מודגשים. עובי הקירות נוצל גם לצרכי אחסון. החלוקה פתרה בעייה נוספת, והיא גגות הרעפים האדומים הנדרשים באזור. גג כזה קיים מעל כל מבנן, אך הם נסתרים לחלוטין: השטח המצומצם של כל אחד מהם גורם לגגות להיות נמוכים בהרבה מהרגיל.

מעברים וחיבורים בין מבננים צילום: עמית גושר
מבט מבחוץ פנימה אל חיבור המבננים צילום: עמית גושר
מבנה המדרגות צילום: עמית גושר
חתך אלכסוני של המדרגות צילום: עמית גושר
מפתנים מושלמים צילום: עמית גושר

 

יחידה לאיחסון ספרים בהתאמה אישית צילום: עמית גושר
חדר השינה של ההורים צילום: עמית גושר

 

טקסטיל איכותי של BIGGIE BEST צילום: עמית גושר

 

נוף ירוק עוטף את הבית צילום: עמית גושר
חדר אמבט הורים צילום: עמית גושר
חדר השינה של הילדים צילום: עמית גושר
חדר משחקים עם יציאה לחצר צילום: עמית גושר
חדר אמבט הילדים צילום: עמית גושר

 

מבט מבפנים אל המבנים המחוברים לבית אחד גדול צילום:עמית גושר

 

מחכים לאורחים 🙂 צילום: עמית גושר
שרטוט מבנה הבית. מקבץ "בתים" המחוברים יחד
שרטוט הקומה התחתונה של מתחם המבננים. כל חלל בפני עצמו וכולם יחד
שרטוט הקומה העליונה של חדרי השינה

אין ספק שזהו בית יחודי. חללים נפרדים המקנים פרטיות ופונקציונליות, אך מחוברים יחדיו בהרמוניה עיצובית. תודה לשרון נוימן על השיתוף, לבטח תראו כאן עבודות נוספות שלה. על תכנון הבית אמונה שרון נוימן, על תכנון הגינה רובין פורמן, ועל הצילום עמית גושר. אביזרי הנוי מדרך המשי, ופריטי הטקסטיל בחדר השינה וחלקו בחדרי הילדים של BIGGIE BEST.

שיהיה לכם סוף שבוע נפלא ואשמח אם תבואו לבקר אותי בחנות הסטודיו החדשה באודים!