סוף סוף חג שאני אוהבת! לבן, חגיגי, טעים. עזבו אתכם מכל הבשר הזה שאנו דוחסים לגוף. אם כבר כולסטרול, לפחות שיהיה יפה. אצל העם הטורקי מאכלי גבינה זוהי חגיגה הנמשכת כל השנה, אבל בשבועות היא עולה פתאום לכותרות. אספתי לכם 5 מתכונים מבית אמא ומהרשת,  שנראים לי מגרים ביותר. חלקם אני מכירה ויודעת שאין עליהם בכלל ויכוח, ואת חלקם אני הולכת לנסות בעצמי לראשונה בחג הקרוב. אם בא לכם לנסות איתי ולהשוות גירסאות, אתם מוזמנים. רציתי רק להזכיר לכם לא לדלג על עיצוב שולחן הורס, כי סוף סוף הטבע משתף פעולה והכל כך יפה ופורח מסביב. אז בואו נעשה לנו חג!

חגיגה בכפר, שבועות זה כיף!

אני אתחיל בבלתי נמנע בכל בית, וזוהי עוגת גבינה. עם קלוריות, בלי קלוריות זה up to you. אתם יכולים להחליף את הגבינות לכאלה דלות שומן, להשתמש בתחליף סוכר ולוותר על קישוטי קרם, אבל העוגה תצא טעימה אם החומרים בה יהיה איכותיים. תחליטו אתם כמה קלוריות אתם רוצים להשקיע בכל ביס.

עוגת גבינה ולימון. שיואו!

 

אתם יכולים גם להרכיב משהו יותר פשוט ולימוני בצנצנים אם בא לכם להשקיע צילום: Babbles.com

עוגת גבינה ולימון

החומרים

לבסיס העוגה

מעט חמאה לשימון התבנית (או ספריי שמן)
1 ו- 3/4 כוס פירורי ביסקוויטים פתיבר או אחרים בטעם וניל
1/4 כוס חמאה ללא מלח, מומסת

למלית הגבינה

3 גביעי גבינה שמנה 5-9% (אני אוהבת לשלב גביע אחד של גבינת סקי וניל מבין השלשה)
1 גביע שמנת חמוצה
2 כוסות סוכר (אני אנסה רק עם כוס אחת כי 2 זה נראה לי ה-מ-ו-ן, נשווה אח"כ)
3 ביצים גדולות
כפית של גרידת לימון
2 כפות מיץ לימון

לקרישת הלימון

1ו-1/2 כפיות גרידת לימון
6 כפות מיץ לימון
1 ביצה גדולה + חלמון ביצה נוסף
1/2 כוס סוכר
2 כפות חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה

– מפוררים את העוגיות ומערבבים עם החמאה המומסת. משטחים בעובי של כ- 2ס"מ על תבנית עגולה וגבוהה, משומנת.

– בקערה, מערבבים עם מיקסר חשמלי או ידני את מרכיבי המלית, כאשר מתחילים בגבינות ובשמנת, מוסיפים את הסוכר בהדרגתיות, את הביצים, אחת אחת, ולבסוף את גרידת הלימון והמיץ. יוצקים מהקערה לתבנית, על גבי בסיס העוגיות, ואופים בתנור כשעה עד שעה ורבע בחום בינוני (160-170 מעלות), עד שמרכז העוגה די יציב. גם אם הוא לא לגמרי, הוציאו מהתנור, הוא מתייצב אחרי קירור.

– ליצירת קרישת הלימון לציפוי, חממו בסיר כפול (מעל מים רותחים על האש), את כל מרכיבי הציפוי למעט החמאה, תוך כדי עירבוב מתמיד למשך כ-5 דקות. לבסוף הוסיפו את החמאה והמשיכו לערבב עד לקבלת תערובת סמיכה. (לוקח כ-7 דקות). צננו בצד כ- 30 דקות.

– לאחר שהעוגה הצטננה, העבירו אותה בזהירות, עם סכין שטוחה וארוכה ממרכז תבנית האפייה, לצלחת הגשה, צפו אותה בצורה אחידה בקרישת הלימון והכניסו למקרר לכמה שעות/ללילה לפני ההגשה. ניתן לקשט בנגיעות קרם, לא חייב.

מאפה בצק עשבי תיבול במילוי פטריות, תפו"א וגבינה. שיואוווו, יורד לי כבר הריר!
אחת האהובות עליי….גבינה כחולה

עכשיו נעבור למשהו מלוח, שלוקח טיפונת יותר זמן הכנה כי מעורב בו בצק. אני מנסה את זה בפעם הראשונה, אז תמיד יש מקצה שיפורים, מקווה שתנסו איתי גם. זהו מאפה מלוח של בצק עשבי תיבול, המשלב מלית של פטריות, תפו"א וגבינה כחולה. מה יכול לצאת רע? בואו ננסה….

מאפה בצק עשבי תיבול פריך במילוי פטריות, תפו"א וגבינה

החומרים

לבצק

2 ו- 1/2 כוסות קמח
1 ו-1/2 כפיות מלח
2 כפיות רוזמרין טרי
1/2 כפית פלפל שחור
30 גרם חמאה חתוכה לקוביות (קרה)
1/2 כוס מי קרח

למילוי

2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
סלסלת פטריות טריות, רצוי מעורבבות מ 2-3 סוגים שונים
2-3 תפו"א בינוניים, חתוכים לפרוסות שטוחות
2 ענפי רוזמרין
חופן עליי בזיליקום סגול
מעט טימין יבש
1/4 כוס שמן זית
מעט מלח ופלפל לטעם
חופן גבינה כחולה איכותית מגוררת

אופן ההכנה

– להכנת הבצק, מערבבים את החומרים היבשים בקערה או במעבד מזון, ומוסיפים קודם את החמאה ואח"כ את מי הקרח (נראה לי שצריך להוסיף אותם בזהירות ורק במידת הצורך, אז שימו לב…), לשים או מערבבים בפולסים במעבד המזון. יוצרים כדור בצק חלק, מניחים בקערה מכוסה בניילון נצמד ושמים במקרר לכשעתיים.

– במחבת עם מעט שמן זית, מטגנים את שיני השום יחד עם הפטריות ועם עשבי התיבול עד להזהבה ומוציאים לצלחת על נייר סופג.

– במחבת אחר ובמעט שמן, מטגנים את פרוסות תפו"א עד להזהבה, ומוציאים לצלחת אחרת עם נייר סופג.

– לאחר כשעתיים, מוציאים את הבצק ומשטחים אותו לעיגול גדול, המכסה תבנית עגולה שטוחה (משומנת), עם עודף בצק בשוליים לקיפול פנימה המכסה כ- 1/3 מקוטר התבנית.

– מניחים עליו את תערובת הפטריות, מעל מסדרים את תפו"א ומעל מפזרים את הגבינה.

– מכסים בבצק העודף בשוליים ומניחים במקרר כ- 20 דקות לפני האפייה כדי שהבצק יתפוס את צורתו.

– מוציאים ואופים 25-30 דקות בתנור, בחום של 200-220 מעלות.

סלט כרוב עלים טוסקני, שקדים ופקורינו

מאחר וחייבים ירוק על השולחן, הנה מתכון לסלט קל וטעים העשוי מירק שקצת פחות מוכר לנו והוא כרוב עלים. אפשר להשיג אותו בחנויות של ירקות מושקעות או בחלק מהסופרים, לא בכולם. הוא ממש פשוט להכנה וטעים. אפשר להכין אותו בכמה וריאציות, להוסיף חמוציות, קרעי לחם טוסט, וגם רצועות בטטה קלויה בתנור. תנסו ותראו איך אתם אוהבים.

סלט כרוב עלים טוסקני, שקדים וגבינת פקורינו

החומרים

4-5 כוסות של כרוב עלים שטוף, חתוך לרצועות כמו סרטים (ללא החלק התחתון) מגלגלים את העלים לצורת סיגר וחותכים
1/3 כוס שקדים מולבנים או צנוברים קלויים קלות במחבת (שימו לב לא לשרוף!)
1/4 כוס גבינת פרמזן או פקורינו מגוררת, או פרוסה כשבבים

לרוטב

2 שיני שום כתושות
מעט שמן זית
כפית דבש
כף חומץ בלסמי + כף חומץ אורז (או מיץ לימון)

אופציונלי

חמוציות
קרעי לחם קלוי/טוסט
קרוטונים

מיני קיש של גבינה, אספרגוס ועגבניות שרי

מיני קיש של גבינה, אספרגוס ועגבניות שרי

החומרים

לקלתית (תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ, או תבניות אישיות)

1 וחצי כוסות קמח
½ כפית מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה קרה
1 כף מים קרים מאוד (במקרה הצורך)

למלית

1 כוס אספרגוס שטוף וחתוך באלכסון לצינורות בגודל 3 ס"מ
1 כוס עגבניות שרי שטופות וחצויות לחצי
1/2 כוס חלב
3 ביצים
תערובת של 150 גרם גבינת פטה מגוררת ו- 150 גרם גבינה צהובה
1/2 גביע שמנת חמוצה או יוגורט
קורט מלח ופלפל לבן

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית
מכניסים למעבד מזון קמח, מלח, חמאה וביצה. מעבדים עד לקבלת פירורים. כשצובטים את הפירורים עם האצבעות הם צריכים להפוך לגוש בצק קטן. אם זה לא קורה – מוסיפים כף של מים קרים מאוד ומעבדים בעוד פולס-שניים קצרים. מעבירים את תערובת הפירורים לקערה או משטח ולשים ליצירת בצק אחיד. משטחים את הבצק לדיסקית, מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר לחצי שעה.

מחממים תנור ל-200 מעלות.
מרדדים את הבצק עד לקבלת עלה שגדול קצת יותר מהתבנית הגדולה או הקטנות. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית משומנת קלות, מנקבים במזלג ואופים כ- 10 דקות.

משאירים מעט מתערובת הגבינה בצד. בקערה, מערבבים את הביצים החבוטות, עם החלב, יוגורט, גבינות ותבלינים.

לאחר שהקלתית הצטננה מעט, מפזרים עליה מעט מתערובת הגבינה שהשארנו בצד, מעל מסדרים את עגבניות השרי והאספרגוס, ומעל יוצקים בזהירות את התערובת הנוזלית מעל הירקות עד לכיסוי התבנית. אופים כ-45 דקות בחום של 180 מעלות, או עד שהאמצע נראה לכם מספיק יציב. לחכות מעט לפני החיתוך וההגשה.

סטלאץ' מבית אמא. פודינג אורז לעצלנים.

אני חוזרת למתוק והטעים מבית אמא. סוטלאץ' טורקי או בעברית – פודינג אורז. קל, טעים ומשמין. כמו שאנחנו אוהבים….

פודינג אורז וקינמון (סוטלאץ')

חומרים ל-6 מנות

3 כוסות חלב
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 כוס אורז עגול
1/3 כוס סוכר לבן
חופן פיסטוק קלוי, קלוף וקצוץ
אופציה לקישוט: קינמון/קוקוס

הוראות הכנה

– יוצקים את החלב והשמנת לסיר, ומוסיפים את האורז והסוכר.

– מעבירים לאש בינונית ומבשלים עד לרתיחה, תוך ערבוב מתמיד.

– מנמיכים את האש למינימום, וממשיכים לבחוש עד שהתערובת מגיעה לסמיכות הרצויה (כ-20 דקות). טועמים, ואם יש צורך, מוסיפים סוכר.

– מורידים מהאש ומעבירים לכלים אישיים.

– מגישים עם פיסטוק קצוץ או עם תערובת של קינמון וקוקוס. אפשר גם לפזר סוכר מלמעלה, ולשרוף עם ברנר כמו בקרם ברולה.

אני מחזיקה לי ולכם אצבעות שיצא לנו טעים ויהיה לנו שמח. תמשיכו לעקוב אחר הבלוג למקומות שווים לבקר בשבועות, כי הארץ מוצפת בפינות קסם המתעוררות לחיים בחג המדהים הזה. אז בינתיים, לחיים!