מרוב שהחג הזה עמוס קלוריות, יצירות, פסטיגלים וחגיגות, ממש לא נשאר לי כבר שום דבר לכתוב עליו. הדבר היחידי שבא לי להכין החג הזה, הוא סמבוסק חומוס שאמא הייתה מכינה לנו בחג, בנוסף ללביבות הלטקס המפורסמות. הכיסון הבינלאומי הזה נאכל בכל כך הרבה מדינות וגירסאות, אבל את הגירסה העירקית שלו, אמא נאלצה ללמוד להכין מיד אחרי ששברו את הכוס בחופה שלה. היא נשלחה מיד למטבחה של סבתא לסדנת בישול עירקי בת שבועיים, כדי ללמוד לבשל עבור אבא את כל המאכלים המסורתיים שאף אחד שם לא יכול בלי.

סמבוסק חומוס, מטעם לחנוכה

אז כמו שאמא בשלנית מצטיינת, הנה המתכון שעובר בירושה, להכנת הסבמבוסק המשמין והכל כך טעים הזה. מבחינתי, הוא  עדיף פי אלף על סופגניה משעממת.

חומרים:

לבצק:

1/2 ק"ג קמח
25 גרם שמרים (שמרית זה בסדר)
100 גרם מרגרינה רכה
מים פושרים
כפית מלח

למילוי:

200 גרם גרגירי חומוס, מושרים לילה במים ומבושלים (או קופסת גרגרי חומוס)
2 כפות שמן קנולה
2 בצלים קצוצים
מלח ופלפל שחור
מלח
פלפל
כורכום
בהרט
שמן עמוק לטיגון
1 ביצה (אם בוחרים לאפות בתנור במקום לטגן)

הכנת הבצק:
על משטח עבודה שמים את הקמח, השמרית והמלח בקערה. מוסיפים את המרגרינה ומעבדים בידיים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים מים בהדרגה ותוך לישה, עד שנוצר בצק אחיד ודביק מעט. ממשיכים ללוש בידיים עד שהבצק חלק וגמיש.
מניחים בקערה, מכסים ומשאירים בצד בין 20-30 דקות לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

הכנת המלית:
מסננים את החומוס,  שמים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהוא רך. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מסננים את החומוס ממי הבישול ומעבירים למעבד המזון. מוסיפים מלח ופלפל שחור, ואת שאר התבלינים ומרסקים למחית. מוציאים מהמעבד מזון, מוסיפים למחית את הבצל המטוגן ומערבבים. מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים ממנו עיגולים. ממלאים כל עיגול בצק בכפית וקצת מהמלית. מקפלים את הבצק מעל המלית ומהדקים את השוליים. ממשיכים כך עם שאר העיגולים. מחממים שמן לטיגון במחבת עמוקה. מטגנים את הסמבוסק עד שהם זהובים משני הצדדים. מספיגים על מגבות נייר ומגישים מיד למרות שזה טעים גם קר.

ניתן גם למרוח את הכיסונים בביצה ולאפות אותם בתנור כחצי שעה בחום של 180 מעלות, אבל זה יוצא פחות טעים אם תשאלו אותי! שיהיה לכם חג שמח, כיפי וגשום!

 

גרגרי חומוס חתיכים