תגידו לי אתם, איך לעזאזל אפשר להמציא כל שנה את הגלגל מחדש? להיות מקוריים, יצירתיים, חגיגיים, ועדיין לבשל אוכל שכ-ו-ל-ם אוהבים?? אני כמוכם, שוברת את הראש כל חג, להמציא תפריט מפתיע, טעים וקל להכנה כמובן, ונראה לי שלפחות השנה, מצאתי את הפתרון. שמחה לבשר לכם שספר בישול חדש נולד לאחות לבלוגריה, הילה קריב, בעלת בלוג הבישול המשובח "ביסים" שכולנו אוהבים. הילה שיחקה אותה בטיימינג מצויין בדיוק לחג. המתכונים הם אמנם מגוונים לקודש וחול, אך חלק מהמנות שם בהחלט חגיגיות! אתם מוזמנים לנסות כמה מהן ולבדוק את הספר שכבר מחכה לכם בחנויות!

סלט סלק ושומר צילום ומתכון: הילה קריב

תבשיל אורז בפול (כ-8 מנות)

נפתח בתבשיל המתאפיין בירק העונה, פול ירוק" המככב על שולחנות חג רבים. הנה לכם המתכון של הילה לשילובו עם אורז, בטעם מרענן. אחלה מנה כתוספת!

חומרים

ניתן להכין עם אורז מלא:  1/4  1 כוסות אורז + 2 כוסות מים ו- 55 דקות בישול

1/2  1 כוסות אורז יסמין

2-3 כוסות של פול ירוק טרי ונקי

שמן זית

מלח ופלפל גרוס טרי

2-3 שיני שום פרוסות דק (במקרה שמשתמשים בשום הטרי הנפלא והעונתי- הוסיפו יותר!)

1 צרור כוסברה

חופן נענע טריה קצוצה

1 כפית זרעי כוסברה

1/2  2 – 2 כוסות מים

פול ירוק ירוק, טעים טעים צילום ומתכון: הילה קריב

אופן ההכנה

מכינים את הפול: במקרה של תרמילים צעירים ודקים- שוטפים וחותכים למקטעים, בין כל פול אחד למשנהו. את הפול הבוגר קולפים מהתרמיל ושומרים רק את הגרגרים עצמם.

קולים את גרגרי הכוסברה היבשים כדקה על מחבת נקיה, עד שחשים בארומה העדינה שלהם נודפת. זהירות לא לשרוף! כותשים/מועכים בכל דרך שבא.

קוצצים היטב את הכוסברה ועלי הנענע הטריה.

בסיר, מקפיצים מעט את השום והפול עם שמן זית ברוחב לב.

מוסיפים את האורז, התבלינים, עשבי התיבול ומבשלים עוד דקותיים. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה. רצוי להתחיל עם 1/4 2  כוסות מים ובהמשך להוסיף במידת הצורך. האורז צריך להיות רך ומלא בטעמי פול בסיום הבישול וכמו תמיד ירויח מלעמוד מכוסה במגבת מטבח בתום הבישול.

אךךךךך........., זה נראה מגרה! צילום ומתכון: הילה קריב
סלק ושומר טריים מן השדה, חגיגה של צבעים על השולחן! צילום ומתכון: הילה קריב

סלט סלק ושומר (כ-4 מנות)

מתכון קליל ומצויין כסלט. חגיגי, צבעיו חזקים ומקשטים את השולחן.

חמרים

2 סלקים קלופים

2 שומרים נקיים

שמן-זית

מלח ופלפל גרוס טרי

חופן עלי פטרוזיליה טריים

1/2 שן שום

גרירת קליפה של חצי לימון

אופן ההכנה

פורסים את הסלקים לעיגולים בעובי של כחצי סנטימטר. מזלפים מעל שמן זית, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומשטחים בתבנית אפיה.

חוצים את השומרים לאורכם ופורסים לפלחים אשר מחוברים יחד מבסיס השומר (כך הם ישמרו כפלח ולא יתפרקו). מניחים מעל לפרוסות הסלקים כך שצד רחב אחד נח על גבי הסלק. מתבלים במעט שמן זית ומתבלים.

צולים בתנור שחומם ל- 180 מעלות צלסיוס/ 350 פרנהייט כשעה או עד שהירקות רכים מאד. (לפעמים אני נותנת לירקות לנוח באדים של הבתנור הסגור עד לריכוך סופי). מוציאים מתהנור ומניחים בצד.

בינתיים, קוצצים היטב יחד את עלי הפטרוזיליה, השום וקליפת הלימון.

מעבירים את הסלקים והשומרים בעדינות לצלחת רחבה, מזלפים עוד מעט שמן-זית, מתבלים בנדיבות בפלפל גרוס ומפזרים מעל את תערובת הפטרוזיליה  והשום.

עוגה לפסח, אבל לא רק

ואיך אפשר בלי עוגה לפסח? ברור, אפשרויותינו מוגבלות, אבל הנה אחת טעימה במיוחד שאני בטוחה שתאמצו גם ליום חול ובכלל.

עוגת שוקולד מריר ופקאן, לא רק לפסח. יאמי! צילום ומתכון: הילה קריב

עוגת קלי קלולה פקאן ושוקולד מריר לפסח אבל לא רק

יומיים אחרי טעמה עדיין נפלא – כך שאפשר בהחלט לאפות מראש ולשמור מכוסה בחוץ- אם לא נורא חם..

חומרים

6 ביצים – בטמ"פ החדר

1 כוס סוכר

150 גר' שוקולד מריר משובח

150 גר' אגוזי פקאן

2 כפות שמן

2 כפות קקאו

1 כף ברנדי

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות צלסיוס.

מרפדים תחתית של תבנית 24 ס"מ בנייר אפיה ומשמנים את הדפנות.

מרסקים את השוקולד והאגוזים במעבד מזון. את האגוזים ריסקתי לפירורים קטנים מאד.

מפרידים את הביצים ומעבירים את החלבונים לקערת מיקסר. מקציפים במהירות בינונית- מהירה, עד אשר החלבונים מתחילים לקבל צבע לבנבן ומתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף כשלוש דקות עד לקבלת קצף סמיך ולבן. מאיטים את פעולת המיקסר ומוסיפים לפי הסדר: חלמונים, שמן, קקאו, אגוזים ושוקולד ולבסוף את הברנדי. מערבבים עד שהתערובת אחידה ומעבירים לתבנית.

מורידים את חום התנור ל- 170 מעלות ואופים כ- 55 דקות. לא דוקרים את העוגה אחרת היא תצנח מידית!

עוגות ללא קמח מטבען לשקוע- בכדי לעזור לעוגה לשקוע באופן שוה -מוציאים מן התנור ובעזרת סכין חדה, מפרידים את העוגה משולי התבנית. התנועה לא חייבת להיות רציפה- אז אל תלחצו. מכבים במגבת ומניחים להתקרר.

אפשר כך ואפשר גם עם ציפוי:

80 גר' שוקולד מריר

4-5 כפות חלב

1 כפית גדושה  אבקת סוכר (רק אם תרגישו צורך במתיקות)

1/2 כפית שמן

קוצצים את השוקולד ומעבירים לקערה עם 2 כפות חלב. ממיסים יחד במיקרו. מערבבים היטב ומוסיפים עוד חלב לפי הצורך. מוסיפים את השמן, ע"מ שיתן ברק לקרם ומערבבים היטב. מורחים מעל. אפשר לזרות מעל קוקוס לעיטור.

תודה רבה להילה קריב מ"ביסים" על שיתוף המתכונים וצילומי האוכל הנפלאים!

"ביסים" הספר, כבר בחנויות. צילום: הילה קריב

והודעה קצרה, לאור הביקוש, חנות הסטודיו של Home in Style תהיה פתוחה גם מחר, יום שישי ה 29.3 בין השעות 10:–14:00 (רח' סמטת האנפה 4 מושב צור משה טל' 0544.217.008 רוני דה ליידה) לכל מי שלא הספיק בשבוע שעבר, הספיק ורוצה לחזור שוב, או סתם בא לו לראות אותי ולהגיד שלום. הנה תזכורת למה יחכה לכם כאן: סרוויס קפה/ארוחת בוקר מדהים, תוצרת אנגליה של Johnson Brothers. וינטייג' אמיתי ללא רבב! אם אתם סקרנים, בואו לראות מקרוב. נשיקות וסוף שבוע נעים!

סט פורצלן אנגלי ורוד-לבן, אחיו הקטן של סט האוכל שנמכר צילום: רוני דה ליידה
קנקן קפה/תה, ספלים ותחתיות לשישה, חלבון וסוכרון
2 צלחות הגשה הורסות לעוגות/לחם
6 קעריות ליוגורט ו-6 צלוחיות לביצה צילום:רוני דה ליידה