מרק תירס,נטיפי ביצים ורצועות עוף

מזג אויר חורפי וסוער הוא כמובן הזמנה למרק חם וטעים. חשבתי שאולי גם אתם מתלבטים מה להכין לצהריים. אז הנה המלצה למרק מצויין, שלוקח ממש 10 דקות הכנה והוא טעים מאוד, במיוחד יום למחרת. אם אין לכם את כל המצרכים בבית, זו הזדמנות לקפוץ למכולת ולהתארגן על חוסרים, דקה לפני שהסערה הזו משביתה אותנו בבתים לגמרי. לכו להכין וספרו לי איך יצא לכם. הבטחה שלי, זה מעולה!

מרק תירס, נטיפי ביצים ורצועות עוף - טעים עוד יותר יום אחרי

חומרים

250 גר' רצועות חזה עוף מוקפצות ומוכנות לאכילה (אני קונה את רצועות העוף המוכנות של מאמא עוף, וחותכת כל רצועה לשתיים או שלוש – אני משתמשת ב3/4 חבילה של 400 גרם)
3 כפות סויה
2 ביצים
4 כוסות מרק עוף צח
2 כוסות גרגרי תירס (קפואים או קופסא אחת של משומרים)
2 בצלים ירוקים, פרוסים דק, חלק לבן וירוק
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
2 כפות עמילן תירס (קורנפלור)
4 גבעולי כוסברה קצוצים (ממש לא חייב)
1 כף שמן שומשום ( לא חובה, אבל עושה את כל הטעם)

אופן ההכנה

  1. חותכים את חזה העוף לחתיכות קטנות. מוסיפים לו כף סויה וביצה טרופה ומערבבים. מביאים את המרק לרתיחה (אפשר להכין מרק ממים ואבקת מרק טובה)
  2. מוסיפים למרק את העוף, התירס והחלק הלבן של הבצלים הירוקים ובוחשים היטב.
  3. ממשיכים לבשל עד שהמרק חוזר לרתיחה. מתבלים בשאר הסויה, במלח ובסוכר.
  4. מערבבים את העמילן ב-3 כפות מים ויוצקים לתוך מרכז המרק הרותח.
  5. מבשלים דקה עד שהמרק מסמיך.
  6. טורפים את הביצה השניה ויוצקים אותה בזילוף ותוך ערבוב למרק הרותח ליצירת נטיפי הביצים. (טיפ: ערבבו עם מזלג)
  7. את כף שמן השומשום יש להוסיף בסוף הבישול, שניהה לפני שמכבים את האש. לערבב.
  8. זורים על המרק את החלק הירוק של הבצלים הירוקים פרוס ואת הכוסברה הקצוצה ומגישים.

שתהיה לכם שבת טובה וחמימה!

כתיבת תגובה