אין כמו מרק חם ביום חורף סגרירי כמו זה שהגיע היום. את המרק הטעים הזה של איילת הירשמן ניסיתי לראשונה בשבוע שעבר, וסיר שלם נטרף בתוך יום. תפרחת הכרובית נאה בעיניי, ויש בה משהו חגיגי. היא אחותו של הברוקולי ואף דומה לו בטעם. עשירה בויטמין C, ובדרך כלל אנחנו אוכלים אותה בסלט, מוקרמת, אפויה או מטוגנת. אני אוהבת את פרחי הכרובית גם בחצי בישול, כשהן עדיין קרנצ'יות, עם מעט טחינה, מלח ולימון עליהן. אבל המרק הזה הוא חידוש בשבילי, והוא היה הפתעה טעימה ביותר. כנסו.

כרובית לבנה וחגיגית עם טעם נפלא

איילת הירשמן, בשלנית מספר אחת של Ynet ולאישה, המפנקת אותנו כל יום במטעמים הורסים וקלים להכנה, איגדה לנו שוב מקבץ מתכונים שווה בספרה החדש "בית חם", בדיוק המוטו שלנו בבלוג הזה. הספר מביא מתכונים טעימים ופשוטים להכנה, עם תצלומים מרהיבים של סטייליסטית המזון האלופה שלנו נטשה חיימוביץ' ובן זוגה הצלם, יוסי סליס. השילוש המצויין הזה תמיד, אבל תמיד מניב תוצאות שגורמות לי לרייר ולרצות את המנה פרונטו. איילת גם השיקה לאחרונה אתר חדש וכיפי הכולל את מתכוניה + טיפים מעולים שעושים את ההבדל בבישול או באפייה. אתם מוזמנים להתענג על המרק, על הספר ועל האתר. ואני, אני מצדיעה.

מרק קרם כרובית וקרוטונים של איילת הירשמן צילום ל Ynet: יוסי סליס, סטיילינג :נטשה חיימוביץ', מגבת מטבח: רוני דה ליידה 🙂

המרכיבים למרק:

1 כף שמן זית
40 גרם חמאה
2 בצלים, קלופים וחתוכים גס
2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים גס
1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך גס
1 ראש כרובית בינוני, מפורק לפרחים
2-4 שיני שום, קלופות
5 גבעולי טימין
כ-2 כוסות ציר ירקות (מוכן מאבקה או מתוצרת בית) (יכול להיות שתצרכו כמות ציר נוספת במהלך הבישול)
2 כוסות (480 מ"ל) חלב
1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
מלח, פלפל לבן גרוס

המרכיבים לקרוטונים: (אתם יכולים גם לקנות מוכנים או להשתמש בלחם קלוי – עדיף לחם בצל)

4-5 פרוסות עבות מלחם שאור, לחם שאור, כדאי מאתמול
2-3 כפות שמן זית
3 כפות עלי טימין
מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה:

המרק: שמים בסיר גדול את שמן הזית והחמאה וחממים מעל להבה בינונית עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את הבצלים, שורשי הפטרוזיליה, תפוח האדמה ופרחי הכרובית ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה, תוך ערבוב מדי פעם, 7-10 דקות, עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את השום, הטימין, ציר הירקות והחלב, מביאים לרתיחה ומיד מנמיכים את הלהבה ומבשלים מעל להבה בינונית כשעה, עד שהירקות רכים מאוד (אם חסרים נוזלים בסיר במהלך הבישול, מוסיפים עוד ציר ירקות). מסירים את הסיר מהכיריים. מוציאים את גבעולי הטימין מהסיר. מעבירים את המרק למעבד המזון (או משתמשים במוט ריסוק ידני שמכניסים לתוך הסיר) ומעבדים עד שמתקבל מרק במרקם חלק ואחיד. מוסיפים את השמנת מתוקה, המלח והפלפל הלבן ומערבבים.

הקרוטונים: קורעים מפרוסות הלחם פיסות קטנות (או חותכים אותן לריבועים בגודל 2 ס"מ בסכין). מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את פירורי הלחם ועלי הטימין, מלח ופלפל ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה 2-3 דקות עד שפירורי הלחם ועלי הטימין זהובים ופריכים. מעבירים לקערית מרופדת בנייר סופג.

ההגשה: יוצקים את המרק החמים לקעריות, זורים את הקרוטונים ואם רוצים מזלפים עוד קצת שמן זית סביבם. בתאבון!

ספרה החדש של איילת הירשמן "בית חם" כבר בחנויות ומומלץ בחום! צילום: עדי אורני