שלום יקרים קפואים שלי! מקווה שהפוסט על הקמין עשה לכם קצת חם בלב. רציתי להודיע לכם הודעה חגיגית! השבוע יש לי יומולדת ואתם יודעים מה זה אומר, נכון? מעבר לחגיגות שלי, אפנק אתכם השבוע בדברים טובים כדי שיהיה גם לכם שמח בלב. בשבילי יומולדת זה לגמרי סיבה למסיבה. לא חשוב בכלל הגיל, המצב בבנק, מזג האויר או מי עיצבן אותי היום. יומולדת נחגג אצלי למשך שבוע שלם (המתחיל היום), ואם אפשר אז אפילו כל החודש. לשם כך נתכנסו כאן היום לשיתוף פעולה הולנדי בין יבשתי. ביקור שלי במעדניה ההולנדית "ביאטריס" הוליד שובר 10% הנחה עבורכם, קוראי הבלוג על כל מוצרי החנות למעט יינות, עד ה 31.12.2011.

ביאטריס, מעדניה הולנדית מעבר לפינה

אז מה יש שם?  כל הגודיס ההולנדים שאני משלימה כשפרנקי לא עושה קניות בהולנד ומביא מהסופר. הכי נחשב זה המיונז, שוקו בלגי כמובן (!), גבינות הולנדיות, סטרופוואפלים, אבקות לפנקייקס, ליקרצים וסוכריות הולנדיות, מיני קונפיטורות וריבות, נקניקים, לחמים מעולים, קפאין לסוגיו  ומה בעצם לא! מעבר לכך, החלה ביאטריס להביא לנו יינות מושקעים ביותר אותם אתם אולי רגילים לשתות במסעדות בלבד, כדוגמת פלאם, אמרונה, פטי קסטל, ג'ורדן הילס ועוד, במחירים לגמרי שווים (30-50% פחות ממחירי המסעדות).

ביאטריס, מעדניה הולנדית מתחת לאף
פינת השוקולדים והקונפיטורות. סתכלו למעלה על אוסף קופסאות הפח

המעדניה מעוצבת בטוב טעם הולנדי וכוללת אוסף קופסאות פח וינטייג' שלגמרי מתחרה כבר בשלי, אבל אל תפתחו ציפיות, הם לא מוכרים אותן (עדיין, אבל אני עובדת על זה…). ביאטריס עושה גם משלוחים לכל הארץ באמצעות דואר ישראל, אז גם אם אתם גרים רחוק, צלצלו והזמינו לכם בטלפון. אתם מוזמנים לדפדף בתמונות המגרות ולתת קפיצה לרחוב רש"י 19 תל-אביב (פינת קינג ג'ורג'), הדפיסו את השובר ותגידו שאני שלחתי אתכם, תתקבלו בברכה עם חיוך והנחה.

גבינות הולנדיות. תענוג.
לחמים טריים טריים
קפאין הולנדי לעם
אוי סטרופוואפלס. כמה שתרצו
הדפיסו וצאו לדרך. 10% הנחה לקוראי הבלוג עד סוף השנה!

ומה עוד הכנתי לכם מהולנד? תבשיל הולנדי מובהק במיוחד לימי הקור העזים. המאכל הוא לא אחר מאשר הגירסה ההולנדית לפירה תפו"א, אבל הוא בא עם טוויסט ועם נקניקית חזיר מעושן שמנה ושומנית, ואמור לחמם לכם את הגוף בקור המקפיא של הולנד. מחית תפוחי האדמה הזו נקראת בהולנדית stamppot ומכינים אותה צ'יק צ'אק. אתם מוזמנים לנסות אותה עם סטייק, נקניקיה מקומית או כל צלי בשר עם רוטב טעים.

Stamppot הולנדי מתכון וצילום מאתר: justfoodnow.com

חומרים

6 תפוחי אדמה גדולים קלופים ושטופים
1 גבעול סלרי גדול ושטוף ומקולף מהעור החיצוני הקשה
1 כוס עלי סלרי שטופים וקצוצים
3 כפות חמאה
1 כף חרדל
מלח

אופן ההכנה

לסיר עם מי מלח מכניסים את תפוחי האדמה וגבעול הסלרי החתוכים לחתיכות שוות, לבישול מהיר. מבשלים כ- 20 דקות עד לריכוך. הכי פשוט שבעולם, מועכים למחית ומוסיפים בזריזות את החמאה, החרדל והמלח והעלים הקצוצים ומערבבים. מגישים עם מנת בשר ורוטב מעל. יאמי!

המשיכו לעקוב השבוע אחרי הפוסטים לעוד הפתעות יום הולדת! שבוע טוב ורטוב.