עכשיו שכבר לא צריך להמציא תירוצים להכין מרק, אפשר להתחיל לשלוף את המתכונים למרקי החורף. אין כמו מרק עגבניות חם ומתובל כהלכה להתחיל איתו ערב cozy בבית. המרק שתנסו הפעם הוא אחיו הצעיר והעצלן של המינסטרונה. יש לו גירסה איטלקית והיא נקראת pasta e fagioli, והוא כולל עגבניות ושעועית לבנה. לי  כרגיל, יש כמה גירסאות משלי לגיוון. אני מכינה אותו בדרך כלל כשאין כלום בבית ואני מתה מרעב. לוקח 10 דקות להכין אותו והוא משביע ומזין. אז קדימה למזווה לבדוק מה יש שם. הנה מה שתצטרכו.

מרק חורפי טעים ומשביע: עגבניות, פסטה ושעועית לבנה

חומרים

1 קופסה של עגבניות מרוסקות (או שתרסקו שתיים בשלות בפומפיה)
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
4 כוסות מים
2 כפיות אבקת מרק (לא חובה)
1 קופסה של שימורי שעועית לבנה אפויה (או שתפשירו 1/2 כוס לילה לפני ותבשלו אותן)
3/4 כוס פסטה קצרה כלשהי או פסטה קטנה רחבה
2 כפות שמן זית
פלפל גס ומלח
מעט טימין ומעט בזיליקום יבש (תבלינים)

אופציונלי:

2-3 נקנקיות חתוכות לעיגולים ומטוגנות מעט
או תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות קטנות
או מעט גבינת פרמזן מגוררת או מגולפת לקישוט

אופן ההכנה

עם שתי כפות שמן זית טגנו את הבצל עד להזהבה קלה, הוסיפו את העגבניות המרוסקות ואת הרסק ובשלו מעט תוך כדי ערבוב. הוסיפו את התבלינים, אבקת המרק ואת המים וערבבו. אם אתם רוצים להוסיף תפוח אדמה ולעשות את הגרסה העשירה יותר, זה הזמן להכניס אותו ולבשל כ- 10 דקות לפני שמוסיפים את השעועית (ללא המיצים של קופסת השימורים) ואת הפסטה. אם אתם לא מוסיפים תפוח אדמה, הוסיפו את השעועית קודם, בשלו כ- 5 דקות ואז הוסיפו את הפסטה ובשלו כ- 7 דקות נוספות.

עוד גירסה של מרק עשיר תכלול את הנקנקיות. (מטוגנות) אותן תוכלו להוסיף יחד עם הפסטה ולבשל 5 דקות.

בכל מקרה, אם אתם לא שומרי כשרות, תוכלו להוסיף פרמזן מעל המרק בזמן ההגשה, בכל אחת מהגירסאות. מומלץ להגיש עם קרקרים או לחם כפרי. מובטח שתשבעו לפחות לכמה שעות! בתאבון.