כבר מזמן שמתחשק לי איזו עוגת תפוחים עסיסית כזו, נימוחה שאפשר לנשנש עם הקפה של הבוקר. אני לא חובבת שטרודלים למיניהם, ופאי זה מלא עבודה, אז חפרתי קצת במתכונים ההולנדים שמסביבי, ומצאתי מתכון די פשוט, שלאחר ניסיון אחד בלבד, הפך לעוגה טעימה להפליא וקלילה. יכול להיות שזו לא המצאת הדור, אבל זה בהחלט מרענן לשבת בבוקר, ומציף את הבית בריח נהדר של תפוחים וקינמון. יאמי.

עוגת תפוחים הולנדית

המצרכים לתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ או מרובעת 20X20

4 חלבוני ביצים (לבן)
175 גרם סוכר (קצת פחות מ 3/4 כוס)
1/2 כפית תמצית וניל
85 גרם חמאה
75 מ"ל חלב (1/3 כוס)
125 גרם קמח רגיל (3/4 כוס)
1/2 כפית קינמון טחון
קורט אגוז מוסקט
שקית אבקת אפיה (10 גרם)
2-3 תפוחי עץ ירוקים קלופים וחתוכים דק
1/2 כוס שקדים לבנים פרוסים דק (אופציה)
75 גרם קצפת/גלידה/יוגורט להגשה (המלצה בלבד, לא חובה)

אופן ההכנה

1. לחמם תנור ל- 200 מעלות חום.

2. לשמן את התבנית היטב, אפשר להניח נייר אפיה בתחתית אם רוצים, לא חייב.

3. להקציף חלבוני ביצה כ- 3-4 דקות, להוסיף את הסוכר ואת תמצית הוניל בהדרגתיות, עד לקבלת קצף יציב עם מרקם מוסי.

4. בסיר קטן על האש יש להמיס את החמאה עם החלב למצב נוזלי, ולשפוך לתערובת הקצף. להמשיך להקציף כדקה שתיים נוספות.

5. בקערה נפרדת להוסיף לקמח את התבלנינים ואבקת האפיה, לערבב ולקפל בעדינות לתוך הקצף עד לקבלת בצק חלק ללא גושים.

6. לסדר בתבנית את הבצק, מעליו את התפוחים (הם שוקעים מטה קצת באפיה), ומלמעלה לפזר את השקדים.

7. לאפות בתנור כ- 10 דקות על חום 200, אחר כך להוריד ל 180 מעלות ולאפות כ 20-25 דקות עד להזהבה. להוציא כאשר קיסם יוצא יבש ממרכז העוגה. לצנן בצד. ניתן לפזר מעט אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם יוגורט, גלידה או קצפת בצד. טעים מאוד!

ולסיום, בהמשך ל"תחרות חדר השינה היפה ביותר", רציתי להתנצל על טעות/אי הבנה. לאחר הכרזת הזוכה, הובא לידיעתי כי תמר מגן-צ'פלין הינה מעצבת פנים ולכן אינה יכולה לקבל את הפרס על זכייתה. השתתפותה נעשתה בתום לב, ועל כן יועבר הפרס לזוכה הבאה אחריה, הגברת טל שביט, שסיימה עם 56 "לייקים". התנצלותי לשאר המשתתפים/ות. כולי תקווה כי תמשיכו לקחת חלק בתחרויות הבאות. שוב תודה לכל מי שהשתתף  בתחרות ועימכם הסליחה. הרי לכם חדרה של טל שביט, הזוכה האמיתית! שבוע טוב לכולכם.

חדרה של טל שביט, הזוכה האמיתית בפרס!