אין בכלל ויכוח שהקיץ כבר פה  ובגדול, וחום יולי-אוגוסט שהחל לא מכבר סוחט מאיתנו כל טיפת אנרגיה אפשרית. פתאום אין חשק לאכול כלום, חם ומעיק, ולמי בכלל יש כוח לעמוד במטבח ולבשל. הנה הזדמנות להכין כמה מנות קלילות ומרעננות, שלא לוקחות יותר מ- 10 דקות הכנה כל אחת. הן משביעות, מזינות וטעימות מאוד לימי הקיץ הכבדים. לחלקן צריך להערך מראש, אבל אפשר בכיף גם לאלתר עם מה שיש בבית ולשחק עם המרכיבים.

סלט עלים ירוקים, מנגו, שקדים ופרמזן צילום: רוני דה ליידה

סלט ירוקים, מנגו, שקדים ופרמזן

סלט חתיך. מתאים לפתוח ארוחות חגיגיות, או סתם לגוון בארוחת הצהריים או הערב.

6 עלי בייבי ירוקים חתוכים לרצועות (אפשר גם עלי תרד במקום)
חופן עלי רוקט שטופים
1 מנגו בינוני קלוף וחתוך לקוביות ריבועים קטנות
1/3 כוס שקדים פרוסים קלויים מעט (אפשר צנוברים קלויים במקום)
חופן שבבי פרמזן  (אפשר גבינה כחולה במקום)

מרכיבים סלט מכל החומרים בקערה ומתבלים בשמן זית וחומץ בלסמי או בויניגרט מוכן או home made.

סלט קוסקוס, גרירי חומוס, פלפל צהוב, נענע ובייבי מוצרלה צילום: רוני דה ליידה

סלט קוסקוס, גרגרי חומוס, נענע, פלפל צהוב, שרי ובייבי מוצרלה

סלט טעים ומשביע שניתן לשמור במקרר ולאכול גם יום אחרי. ממש ארוחה בפני עצמה. הוא ססגוני ויפה.

שקית קוסקוס להכנה מהירה
1 קופסת שימורים גרגרי חומוס
10-12 עגבניות שרי חתוכות לרבעים (אפשר במקום עגבניות להשתמש בחמוציות מיובשות למי שאוהב)
1 פלפל צהוג גדול חתוך לקוביות קטנות
חופן עלי נענע קצוצים
15 כדורי בייבי מוצרלה (גבינות גד)

מכינים את הקוסקוס לפי הוראות ההכנה על השקית. כשמוכן, מעבירים לקערה ומשלבים את שאר המרכיבים. את הבייבי מוצרלה מוסיפים בסוף. מתבלים בשמן זית ולימון סחוט. תענוג!

רול טורטיה עם עוף ופלפלים קלויים

פהיטס עוף

250 גרם חזה עוף פרוס לרצועות
שלשה פלפלים בצבעים שונים
1 בצל סגול
6 טורטיות
קוביית תיבול קנור של "רוטב צלי"
מעט מיונז

קולים על מחבת עם מעט שמן זית רצועות של פלפלים וטבעות בצל סגול, ומעבירים לצלחת. מקפיצים את העוף להשחמה בשילוב קוביית התיבול של קנור. מחממים את הטורטיות המוכנות משני צידיהן ומרכיבים את הרול. מורחים מעט מיונז, מוסיםים רצועות עוף ברוטב ומקשטים עם רצועות הפלפל. טעים מאוד, משביע, ולמעט המיונז שאפשר לותר עליו, ממש לא משמין. בכלל הייתי מציעה לכם לקלות קצת יותר מהאנטיפסטי, אולי להוסיף פרוסות חציל, ולשמור בקופסה במקרר (עד שבוע). אפשר להשתמש איתם כתוספת לסנדביצ'ים ולמנות עיקריות, ממש כמו בשילוב של הכריך הבא.

כריך גבינה ואנטיפסטי צילום: Ooh-look.blogspot.com

כריך ביצה קשה, גבינת קוטג' וירקות קלויים

2 חצאי פיתה, לחמניה או בורקס
2 כפות גבינת קוטג'
1 ביצה קשה חתוכה לפרוסות
ירקות קלויים בשמן זית  וטימין (פלפל, קישוא פרוס, חציל פרוס, בצל סגול, בטטה)
מלח,פלפל לפי הטעם

כנסו את כל המרכיבים לכל לחם שנשאר לכם בבית, מלחו, פלפלו ואכלו בתאבון. טעים! תוכלו גם לשדרג לפי המתכונים באתר המדהים הזה שמצאתי שנקרא Ooh-look.

פסטה אביבית של מרתה סטיוארט, נראה מגרה ביותר! רצה להכין

פסטה אביבית עם גבינת ריקוטה, אפונה וטרגון
מתכון וצילום מאתר מרתה סטיוארט

חבילת פסטה לבנה קצרה
1כוס אפונת גינה קפואה (סנפרוסט)
1 כוס תרמילי אפונה (אופציונלי)
1 כוס גבינת ריקוטה מופחת שומן
מלח ופלפל גס
2 כפות חמאה
2 כפות עלי טרגון טריים קצוצים

בסיר עם מים רותחים מבשלים את הפסטה במלח כ-3 דקות. לאחר 3 דקות (פחות מאל-דנטה), מוסיפים את תרמילי האפונה ומבשלים ל-2 דקות נוספות. מוסיפים את אפונת הגינה הרגילה ומבשלים עוד דקה. מסירים מהאש שופכים את המים ומשאירים 1/2 כוס ממי הפסטה בצד. באותו הסיר מקפיצים את הפסטה עם הירקות עם מעט חמאה, הטרגון והגבינה, ומוסיפים בעדינות את המים ששמנו בצד, עד ליצירת רוטב סמיך שיכסה את הפסטה. ממליחים ומפלפלים ומחלקים לצלחות הגשה. בתאבון!