עונת התאנים נפתחת רשמית ביוני, וכדאי מאוד שתרוצו מהר להצטייד בפרי הסקסי הזה, כי באוגוסט הוא כבר נעלם. יש לנו חלון הזדמנויות קצרצר למצות את טעמה המתוק והמלכותי, את יופיה המרהיב ואת קימוריה של התאנה. כן, כן, ממש כמו אישה בשלה, תקטפו ותנגסו. תענוג.

תאנים טריות ומפתות

פרי התאווה הזה שמקורו ממש בגן עדן והוא בן עשרות אלפי שנים, הכי טעים לאכילה ישר מהעץ, אבל אפשר כמובן להכין איתו המון מטעמים המשלבים גם חלב וגבינות וגם בשרים. רוב הזנים מגיעים עם קליפה ירוקה, אבל יש גם אחד או שניים עם קליפה סגולה. כולן מתוקות, אבל רמת המתיקות בהן משתנה מזן לזן בכ- 10%. מייחסים לתאנים סגולות מרפא וחיזוק הגוף, ושיפור כוח הגברא, וכבר בתקופת האימפריה הרומית שיבחו את הפרי הנחשק. הגדולות והיפות שבהן גדלו דוקא באזור סוריה, והתפשטו למזרח הרחוק, ליוון ולטורקיה ומשם לכל העולם. ביוון העתיקה שימשו פירות ועלי עץ התאנה כמנחה ואות הוקרה, ו"מתחת לעץ התאנה" ידוע כי מקבלים חוכמה.

תאווה לעיניים ולחיך, טארט ריקוטה ותאנים

התאנה עשירה ביותר בברזל, אשלגן וסידן וחשובה במיוחד למי שאינם צורכים מאכלי חלב, אך היא גם עשירה בפחמימות. ערכו הקלורי של פרי טרי הוא 77 ל-100 גר'. בתאנים היבשות עולה הערך הקלורי ל-272 קלוריות ל-100 גר'.
מבחינה קולינארית הפרי הטרי הוא בראש וראשונה פרי מפתה ומענג שמתאים ללוות כל מנה – ראשונה, עיקרית ואחרונה. התאנה היבשה, הדבלה, שמשה מאז ימי קדם כמקור עשיר של אנרגיה ומצויה עד ימינו בתבשילים מסורתיים ובמיני מתוקים ומאפים.

כמו דוגמניות על סט

אז אחרי שלא יכולתי לעמוד בפיתוי וקניתי לי לקט תאנים מפתות כאלה, חרשתי את האינטרנט למצוא מתכון שיגרה אותי מספיק בשביל להתאמץ. הנה מתכון לטארט ריקוטה ותאנים של רשת "אספרסו בר" שמצאתי באתר mako ואני רצה לנסות. אתם מוזמנים.

מצרכים:

לבצק פריך:

1/2 כוס סוכר (100 גרם)
200 גרם חמאה
כ- 2 כוסות קמח (300 גרם)
1 ביצה
למילוי ריקוטה ותאנים :
400 גרם ריקוטה
2 ביצים
2 חלמונים
1 כף דבש (25 גרם)
25 גרם יין מרסלה
2 חלבונים
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
לקישוט:
250 גרם תאנים טריות חצויות לחצי
אופן ההכנה:

1. הכנת הבצק: מקרימים את החמאה עם הסוכר במיקסר עם גיטרה, עד לתערובת רכה ואוורירית.
2. מוסיפים את הביצה. ומערבבים עד שהיא נבלעת בבלילה.
3. מוסיפים את הקמח, ומערבבים עד לקבלת בצק.
4. עוטפים בניילון נצמד ומצננים לפחות שלוש שעות במקרר.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על תבנית פאי .
6. הכנת המילוי: מערבבים יחד בעזרת מטרפה ריקוטה , ביצים , חלמונים , דבש , יין מרסלה , סוכר (40 גרם- 2 כפות).
7. מקציפים חלבונים וסוכר ( 60 גרם- 3 כפות ) ומוסיפים לתערובת הריקוטה.
8. מניחים את המילוי על גבי הבצק בתבנית הפאי, ומפזרים את התאנים מסביב.
9. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ 20-25 דקות.