ראשית, רציתי לומר לכם תודה! לכל הנפלאים שהגיעו לכפר הס בסוף השבוע האחרון, שבאו להגיד "שלום, נעים מאוד". עשיתם לי את השבוע. אין כיף יותר גדול מלחבר פנים לשם, ולדעת שאתם באמת שם, קוראים אותי ואוהבים :-). לכל אלה שלא הצליחו להגיע, ההנחות והמבצעים ימשכו כל השבוע, ואתם מוזמנים להתקשר, לתאם איתי ולהגיע, כולל למכירה מרוכזת שתתקיים אצלי בשישי הקרוב 8.4.2011. פרטים מדויקים בהמשך. מעבר לכך, גם אני, כמו רובכם, מתחילה לחשוב על תפריט החג, וללקט רעיונות לשולחן הסדר. השנה בא לי מאוד להכין שוק טלה גדולה ויפה כזו. אז הנה שתי וריאציות שתוכלו לבחור מהן.

שוק טלה עם תפוחי אדמה, דלעת ובצל

שוק טלה רוכשים בקצביות איכותיות או במחלקת הבשר בסופרים, לעיתים צריכים להזמינן מראש. שוק טלה מגיעה בדרך כלל עם העצם, אבל אתם יכולים לבקש מהקצב לפרק את העצם ולהוציאה, או לפרק ולהחזיר למקום, מאחר והיא מוסיפה טעם רב בבישול ויפה להגשה. בשולחן ניתן להסירה בקלות לחיתוך קל. נתח שוק שלמה יכולה לשקול בין 3.5-5 ק"ג והיא מספיקה בדרך כלל ל -10-12 סועדים. היא מיועדת לצלייה בתנור, בתחילה על חום גבוה מאוד (ללא כיסוי) כ- 15 דקות, ואח"כ לצלייה איטית יותר של כשעה עד שעה ורבע בחום נמוך יותר. היא חגיגית, טעימה ועסיסית, ובהחלט מתאימה לשולחן חג.

נתח שוק טלה טרייה

את המתכון הראשון מצאתי באתר אוסטרלי, והוא נראה לי קלאסי ויפהפה. זוהי הבחירה שלי לשולחן חג הפסח הזה. השוק צלויה עם תפוחי אדמה ודלעת, ופשוט משובבת את העין. אז קדימה, רוצו לקצב והזמינו שוק מבעוד מועד, כי ככל שמתקרב החג, קשה להשיגן. תוכלו לרכוש אותן און ליין גם במשק זמיר שבטירה, שיכול לשלוח לכם את הבשר גם מתובל כבר.

שוק טלה עם תפו"א ודלעת (ל- 6 סועדים)

החומרים:

2 ק"ג שוק טלה נקי ושטוף
3 עלי רוזמרין טריים
1/2 כפית פפריקה מתוקה
פלפל, מלח
1 ק"ג תפו"א לבנים פרוסים לאצבעות ומבושלים חצי בישול
1/2 ק"ג דלעת פרוסה לאצבעות, מבושלת חצי בישול
3 בצלים קלופים וחתוכים לחצאים
2 כפות שמן זית
2 כפות קמח לבן
1 כוס ציר מרק עוף
1/4 כוס יין אדום יבש

אופן ההכנה:

חממו תנור לחום הגבוה ביותר של התנור. בתבנית גדולה מאוד ומשומנת, הניחו את שוק הטלה, ומעליו את עלי הרוזמרין, פפריקה אדומה, פלפל ומלח. הכניסו לתנור החם לצלייה של 15 דקות (ללא כיסוי), בחום גבוה מאוד. אתם יכולים להפוך באמצע את הצדדים של השוק לצלייה שווה. אחרי 15 דקות, הוסיפו לתבנית את הבצלים, תפוחי האדמה והדלעת, מרחו אותם בשמן זית, פלפל גס ומלח, הנמיכו את חום התנור ל-160-180 מעלות והמשיכו לצלות כ- 45 דקות נוספות (או עד לעשייה מלאה) עם כיסוי התבנית.

הוציאו מהתנור את השוק והירקות. הוציאו קצת מהמיצים שהצטברו בתבנית והעבירו לסיר בישול קטן. על אש גבוהה, הוסיפו בהדרגה את הקמח תוך עירבוב מתמיד, עד שהרוטב מבעבע, הופך לחום ומסמיך. הוסיפו בהדרגה גם את ציר מרק העוף ואת היין, והמשיכו להסמיך את הרוטב על האש, עד שמוכן.

יש להגיש את שוק הטלה עם הירקות הצלויים והרוטב, ולפרוס בשולחן.

שוק טלה בחדל ודבש עם עגבניות שרי ותפוחי אדמה

שוק טלה בתנור ברוטב חרדל, דבש, שום ועשבי תיבול
מתכון של שף שאול בן-אדרת ממסעדת "קימל"

החומרים:
1 שוק טלה שלם במשקל 3 ק"ג
5 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
5 כפות חלדל דיז'ון חלק
2 כפות דבש תמרים
20 שיני שום שלמות
1/2 כוס שמן זית
10 ענפי טימין
10 ענפי רוזמרין
10 ענפי מרווה
קורט קימל
קורט גרגירי כוסברה
2 כפות פלפל שמור גרוס
2 כפות מלח אטלנטי
4 ראשי שום שלמים
5 ארטישוק ירושלמי
5 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות של 3*3 ס"מ
5 בטטות קלופות תחוכות לקוביות של 3*3 ס"מ
20 עגבניות שרי

אופן ההכנה:

1. בעזרת סכין חוצים את שוק הטלה ומכניסים שיני שום שלמות. מכינים תערובת מהחרדל, הדבש, שמן הזית, קימל, גרגירי כוסברה המלח והפלפל. מעסים את שוק הטלה בתערובת.
2. מניחים בתבנית שמתאימה לתנור את תפוחי האדמה, הבטטות, הארטישוק הירושלמי עגבניות שרי ועשבי התיבול מעל שוק הטלה עם שאריות הרוטב וכוס מים.
3.  מכניסים לתנור בחום בינוני ל-15 דקות עד לקבלת צבע זהוב. הופכים את השוק וצולים 15 דקות נוספות מהצד השני עד לקבלת צבע זהוב.
4.  מכסים בנייר כסף ומבשלים כשעה נוספת בחום נמוך.
5.  מוציאים את הטלה ופורסים אותו במרכז השולחן, לעיני האנשים.

מתכונים מהאתרים:

http://aww.ninemsn.com.au/food/1032066/roast-lamb

http://www.haimtov.co.il/Inner.aspx?ArticleID=2424