שמעו סיפור הזוי וחמוד. שבת שעברה יצאתי לטיול רגלי של בוקר עם הכלבה בשדות היפים של צור משה. בדרך חזרה קלטה עיני תעודת זהות זרוקה על הריצפה. הכל היה רטוב ומעפן מגשם, וכשפתחתי, גיליתי שהיא שייכת לבחורה בשם שרון. התעודה כללה כמובן חצי חיים (רישיון נהיגה, כסף מזומן ועוד כל מיני פיצ'פקס כמו שרק בחורות יודעות לדחוס בתעודה ממשלתית לזיהוי עצמי). הגעתי הבייתה וחיפשתי את הגברת שרון קונפורטי בגוגל, ולהפתעתי גיליתי שהיא לא פחות מאשר שפית ובעלת בלוג שנקרא אהבה במטבח.

עוגת תפוזים חורפית מתכון, הכנה וסטיילינג: שרון קונפורטי, צילום: פלג אלקלעי

מיד צילצלתי להודיע למסכנה שחצי החיים שלה בידיי. לאחר שיחה של כמה דקות הבנו שיש לנו הרבה מן המשותף. שרון הגיעה אליי למחרת לאסוף את תעודת הזהות, וברור לשתינו שזו תחילתה של חברות. אז כתגמול סימלי למחווה, תורמת לנו שרון קונפורטי, שפית בוגרת תדמור, את המתכון (דוקא של סבתא) לעוגת תפוזים חורפית ובריאה. בכלל שרון בקטע של אוכל טעים אבל בריא, ואולי היא תצליח לשכנע אתכם לא להקשיב למתכונים עתירי הקלוריות שלי. את התמונה המקסימה צילם פלג אלקלעי, צלם מוכשר לא פחות.  אז הינה לכם המתכון.

רכיבים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ)

3 ביצים גדולות
1 כוס סוכר חום
11/2 כוס קמח מלא מנופה
1 כוס קמח לבן מנופה
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
3/4 כוס שמן קנולה
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
מעט גרידת לימון טרי (קליפה מגוררת מחצי לימון טרי)
לקישוט אבקת סוכר/ מעט סוכר חום טחון מעורבב עם כפית קינמון

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

1. מקציפים ביצים שלמות + סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה כ- 5  דקות.
2. מנפים יחד את כל החומרים היבשים.מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הביצים + מוסיפים בהדרגה תוך כדי בחישה את השמן + מיץ התפוזים + גרידת הלימון הטרי.
3. אופים במרכז התנור כ 50 דק' בודקים במבחן הקיסם – אמור לצאת יבש + פירורים לחים.

ניתן לשמור את העוגה מכוסה עד כחמישה ימים בטמפ' החדר. לקישוט ניתן לבזוק אבקת סוכר / מעט סוכר חום טחון מעורבב עם כפית קינמון.

ויש לי הרגשה שיהיו כאן עוד מתכונים שלה בהמשך. שבת שלום!