החורף הגיע אלינו בסערה גדולה, ומבחינתי הדבר הראשון שזה אומר, זה מרק קטיפתי וחם. מרק מזין, פשוט וטעים הוא מרק כרישה, תפו"א וארטישוק ירושלמי שגם נראה מאוד חגיגי. תוכלו להכין אותו עם או בלי הארטישוק , והוא בהחלט ישדרג לכם את הארוחה. אז הנה איך עושים.

החומרים ל- 4 מנות

2 כרישות גדולות – החלק הלבן בלבד, שטוף ופרוס לעיגולים
2 ארטישוק ירושלמי קלופים ופרוסים לעיגולים
2 כפות שמן קנולה
11/2 כוסות מים
1 כוס מרק עוף
1/2 ק"ג תפו"א קלופים וחתוכים קוביות
מלח ופלפל שחור או אנגלי לפי הטעם
2 כפות פטרוזיליה קצוצה לקישוט

אופן ההכנה

לחמם את השמן בסיר ולהוסיף את פרוסות הכרישה. לכסות ולהמשיך לטגן עד שתתרכך אך לא תשחים. להוסיף את המרק, המים, תפוחי האדמה והארטישוק הירושלמי ולהרתיח. להמשיך לבשל כ- 20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.

להעביר לבלנדר או למעוך בבלנדר ידני בתוך הסיר. להוסיף מלח ופלפל לפי טעם. לפזר מעל פטרוזיליה לקישוט ולהגיש חם עם טוסט.