הערב חזרתי מהעבודה במצב של רעב מתקדם. לאחר חישוב מהיר של המלאי בבית, החלטתי ללכת על קציצות בשר עם תרד אשר הולכים מצוין עם אורז לבן וצנוברים קלויים. בתור אחת שגדלה על פופאי ואוליב, תרד מככב אצלי בתפריט ואני קונה אותו כמעט בכל הזדמנות שאני מוצאת בסופר. הוא מחזיק במקרר כ- 10 ימים ואפשר לעשות איתו מיליון דברים טעימים. הנה אחד מהם. רוצו ותכינו ולא תוכלו להפסיק לאכול מזה.

הכי טעים תרד

לקציצות:

500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל מרוסק דק בפומפיה
2 כפות קמח תפוחי אדמה
3 שיני שום כתושות
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
1 ביצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן קנולה לטיגון

לתרד:

4 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול קצוץ
1 קג' עלי תרד טריים, שטופים וחתוכים גס
2 עגבניות גדולות קצוצות (אפשר קופסה קטנה של שימורי עגבניות מרוסקות)
מלח ופלפל שחור טחון טרי
1 כפית סוכר
2 כפות מיץ לימון
4 שיני שום כתושות
1 כפית כורכום
1 כפית אבקת מרק עוף
3/4 כוס מים

אופן ההכנה

להכנת הקציצות, מערבבים את כל החומרים, יוצרים קציצות לא גדולות ומטגנים חצי טיגון. מניחים בצד.

להכנת מצע התרד, באותו מחבת בו טיגנו את הקציצות ועם אותו שמן, מאדים את התרד עד שהוא מאבד את הנוזלים. בסיר שטוח ורחב מזהיבים את הבצל ומוסיפים את התבלינים. מערבבים קלות לספיגת הטעמים ומוסיפים את העגבניות וחצי מכמות המים. מערבבים ומוסיפים את התרד ומעל את הלימון ואת הקציצות. מבשלים כ- 10 דקות, בודקים תיבול ומבשלים עוד כ 5-10 דקות נוספות. לאוהבי החמצמצות, ניתן להוסיף לימון מעל גם בעת ההגשה.

ממליצה בחום לקלות מעט צנוברים (במחבת ללא שמן), עד להזהבה, ולהוסיפם לאורז לבן שבושל בנפרד. להגיש את קציצות  ברוטב התרד על האורז עם הצנוברים. בתאבון!