תמיד כשאני בסופר, חושבת מה לקנות שיהיה בבית אם יבואו אורחים, אני מוצאת את עצמי קונה את אותם דברים. אותן עוגיות, אותם מנצ'יס או נישנושים של בייגל ובייגל ואותה עוגה בקונדטוריה. הפעם החלטתי שנמאס לי מהכיבוד הסטנדרטי והכל כך ישראלי. מצד שני, רוצה דברים פשוטים שאפשר להגיש בשלוף. בלי להכין, לאפות או לבשל. כאלה שיפתיעו את האורחים כי לא ציפו דוקא לזה. ועדיין הכל מרחק נגיעה בסופר או במכולת. אשמח לשמוע מה אתם מגישים לאורחים שלכם עם הקפה או הבירה.

פונץ' פירות מרענן. גוונו גם בשתייה, לא רק בנישנושים

1. אדממה. פולי סויה שמכינים ב-5 דקות במים רותחים. למצוא במדף הסנפרוסט בסופר.

2. אמפנדס של מעדנות. כיסוני בשר דרום אמריקאים. למרוח ביצה ולשים בתנור ל- 15 דקות. טעים ובצ'יק.

אמפנדס במילוי בשר

3. אשכול ענבים, ירוקים או אדומים, עם בולגרית או קשקבל. אפשר גם קרקרים.

4. מאפינס מושקעים של בננה אגוזים או פירות יער (ארקפה) עם אייס קפה ביתי.

אשכול ענבים או תאנים עם גבינות. נשנוש אריסטוקרטי

5. נאצ'וס או דוריטוס עם מטבל אבוקדו, רוטב סלסה ושמנת חמוצה. לא צריך להתאמץ עם הגואקמולי. גם את זה יש בסופר במקרר הסלטים.

6. קרוסטיני (פרוסות בגט קלויות בתנור) של טונה, סלט ביצים מוכן או פרוסות סלמון וגבינת שמנת עם קצת עירית קצוצה מעל.

נאצ'וס בליווי מטבלי גאוקמולי, סלסה ושמנת. אין אחד שלא אוהב

7. קערית מוזלי עם יוגורט, דבש ופירות שנשארו לכם בבית.

8. מקלות פרמזן (12 דקות בתנור, ראו מתכון מטה)

9. חצאי פיתות קלויות עם חמאת שום בתנור.

10. צ'יפס אמריקאי אפוי בתנור. (מהשקיות המוכנות במקרר הסנפרוסט בסופר). יוצא טעים מאוד אחרי 20 דקות עם מלח גס בתנור. לא צריך שמן.

מקלות פרמזן. תמונה מאתר מרתה סטיוארט

ובכלל, אני חושבת שכדאי לאמץ גינוני יין, בירה ופונץ' פירות באירוח ולצאת מקיבעון הקפה עם עוגה ופיצוחים. יותר מעניין לקבל נישנוש שאנו לא רגילים לראות על השולחן. מה דעתכם?

מקלות פרמזן

חומרים ל-12 מקלות:

300 גרם בצק עלים
1 ביצה טרופה
3 כפות פתיתי פרמזן

אופן ההכנה

1.מחממים תנור ל-200 מעלות.
2.מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1/2 ס"מ, מברישים בביצה ומפזרים מעל פתיתי פרמזן. חותכים לרצועות בעובי 11/2 ס"מ ומגלגלים משני הקצוות, כך שמכל רצועה תתקבל צורת בורג, כשצד הפרמזן כלפי חוץ.
3.מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-12 דקות, עד שהמקלות זהובים.

מתכון של "השף הלבן"