תמיד כשאני מגיעה הביתה רעבה במצב גסיסה, אני מתנחמת בעובדה שאם יש לי במזווה קופסת טונה וזיתים שחורים, תוך 7 דקות יש לי ארוחה מוכנה. אז אם אתם מאלה שלא איכפת להם להשתמש בעגבניות מרוסקות מקופסה, טונה בשמן וזיתים שחורים ללא גרעין – לכו על זה. הטעם הפתיע גם את החבר האיטלקי הקפדן שלי שנפל עלינו איזה ערב לארוחה בלתי צפויה.

פסטה טונה, עגבניות וזיתים שחורים.  יאמי ב-5 דקות.
פסטה טונה, עגבניות וזיתים שחורים. יאמי ב-5 דקות.

החומרים ל- 2 מנות:

חצי חבילה פסטה מסוג קצר (פרפרים, פוזילי או פנה)
בצל קטן חתוך לקוביות
קופסה טונה (רצוי בשמן לטעם יותר עסיסי, אבל אפשר גם במים, לשומרי משקל)
1/2 קופסה עגבניות מרוסקות
1 כפית שמן קנולה
2-3 כפות זיתים שחורים מגולענים או טבעות (ניתן להשתמש גם בצלפים במקום, למי שאוהב)
מעט מלח ופלפל

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר ומוסיפים כף מלח. עם הרתיחה מוסיפים את הפסטה ל- 7 דקות בישול עד רמת אל דנטה. במקביל, בסיר קטן אחר, מטגנים בכפית שמן קנולה את קוביות הבצל החתוך, עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים 1/2 קופסת עגבניות מרוסקות ומביאים לרתיחה קטנה. פותחים את קופסת הטונה ומקזים החוצה את הנוזלים, מוסיפים את הטונה לסיר הרוטב ועם מזלג מפוררים את חתיכות הדג. מוסיפים את הזיתים/צלפים, מלח (ממש קצת כי הזיתים/צלפים מלוחים) ופלפל ומערבבים עד לרתיחה נוספת. אם אין לכם בבית שימורי עגבניות מרוסקות, תוכלו להשתמש בכף רסק עגבניות ו-3/4 כוס מים במקום. מסננים את הפסטה המוכנה מהמים, מוזגים לצלחת ומעל את הרוטב ואוכלים בתיאבון. מנה משביעה ומזינה בצ'יק.