אם יש משהו שההולנדים יודעים להכין כמו שצריך זה פנקייקס! (והטוסט ההולנדי שפרנקי מכין, אבל זה לפעם הבאה…) מידי פעם בשבת בבוקר, מפנקים אותי בפנקייקים הטעימים האלה, והם רלוונטים ביותר דוקא עכשיו בימי המונדיאל. אני מעדיפה כיבודים מתוקים עם הכדורגל שלי. פנקו את עצמכם הערב עם אלה מול הטלויזיה ודווחו לי אח"כ מה דעתכם. אז ככה:

מתוק על השולחן בלילות המונדיאל
מתוק על השולחן בלילות המונדיאל

חומרים ל 7-8 פנקייקים בינוניים אבל שמנמנים:

כוס קמח תופח
ביצה
כוס חלב
קמצוץ מלח

אופציונלי לאוהבי המתיקות בחביתיה (למרות שפרנקי עושה בלי ועם סירופ מייפל זה מאוד טעים גם ככה):
כפית תמצית וניל
2 כפות סוכר או 2 כפות דבש

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את כל החומרים לבלילה בעלת מרקם אחיד. אם סמיך מידי, הוסיפו מעט חלב ואם דליל, הוסיפו מעט קמח. כאשר הבלילה יציבה, חממו מחבת טפלון קטן עם מעט חמאה וצקו את התערובת בצורה עיגולית במרכז המחבת. טגנו כדקה עד להשחמה. כאשר מתחילות להופיע בועות בצד העליון, הפכו בזהירות את הפנקייק וטגנו לדקה נוספת להשחמה של צד שני. שימו מעט חמאה במחבת כל פעם לפני טיגון יחידה נוספת. הגישו עם חמאה מעל, סירופ מייפל מעל וכדור גלידה בצד. (אפשר גם פירות חתוכים). יאם!

נ.ב. נכון שזה נורא אייטיז, אבל מרוב קינוחים פלצניים שכחנו כבר את הדברים הפשוטים והטעימים שגדלנו עליהם…. תודו.