לאור הביקוש הגדול למתכון הקובה סלק או דלעת המככבים אצלנו על הצלחת בימי שישי, מסורת עוד מהימים שאבא שלי, זכרו לברכה, היה בחיים, הנה המתכון. זהו אחד המאכלים (הגירסה העיראקית), שאמא שלי נאלצה ללמוד לבשל במיוחד בשבילו, ואנחנו נסחפנו אחרי הזרם. הקובה סולת המפורסמת מגיעה במספר וריאציות כמו עם דלעת, במיה או קישואים ברוטב עגבניות, אבל לדעתי, זו הטעימה והמיוחדת מכולן.

קובה סלק של אמא
קובה סלק של אמא

החומרים לכ – 15 כדורים

לבצק הסולת:

1 כוס סולת
1/4 כוס מים
1/2 כפית מלח
1 כף שמן

לשים את החומרים לתערובת חלקה ומניחים בצד ל- 10 דקות לנוח.

למלית הקובות:

150 גרם בשר בקר טחון (ניתן גם לגוון עם חזה הודו חתוך לחתיכות קטנות – לדעתי האישית עדיף)
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
בצל קטן חתוך לקוביות קטנטנות
1 כפית שמן
מלח, פלפל לפי הטעם

לאחר כ- 10 דקות מנוחה, יוצרים כדורים בגודל כדור גולף מתערובת הסולת, לוחצים עם האגודל ויוצרים בהם חור. ממלאים בכפית או כפית וחצי ממלית הבשר (לפי הגודל שאתם רוצים), וסוגרים את הכדור. מכינים כך את כל הכדורים על קרש חיתוך.

לקובה סלק:

בסיר, מטגנים במעט שמן קוביות בצל, מוסיפים כף רסק עגבניות וסלק אחד או שניים (לפי הכמות הרצויה), קלופים, שטופים , חתוכים לרבעי פרוסות בעובי ס"מ מוסיפים לרוטב מעט מלח, מיץ מחצי לימון סחוט וכפית סוכר ומערבבים. מבשלים בכוס מים כחצי שעה, עד לריכוך הסלק. מוסיפים את הקובות בזהירות שלא יתפרקו. כמות הרוטב צריך לכסות קצת מעל הקובות. מכסים את הסיר לבישול של 20 דקות נוספות, ללא עירבוב.

לקובה דלעת:

בסיר, מטגנים במעט שמן קוביות בצל. מוסיפים עגבניה אחת מרוסקת וכף רסק עגבניות ומערבבים. מתבלים במעט מלח, מיץ מחצי לימון סחוט וכפית סוכר ומערבבים. מוסיפים קוביות דלעת קלופה ושטופה ומבשלים בכוס מים כ- 10 דקות, עד לריכוך הדלעת. מוסיפים את הקובות בזהירות שלא יתפרקו ומכסים את הסיר לבישול של 20 דקות נוספות, ללא עירבוב.

לקובה במיה:

רוחצים את הבמיה היטב, מייבשים ומטגנים במחבת עם מעט שמן בכדי להוציא את הריר מהירק. בסיר, מטגנים במעט שמן קוביות בצל. מוסיפים עגבניה אחת מרוסקת וכף רסק עגבניות ומערבבים. מתבלים במעט מלח, מיץ מחצי לימון סחוט וכפית סוכר ומערבבים. מוסיפים את הבמיה ומבשלים בכוס מים כ- 20 דקות, עד שהבמיה כמעט מוכנה. מוסיפים את הקובות בזהירות שלא יתפרקו ומכסים את הסיר לבישול של 20 דקות נוספות, ללא עירבוב.

את כל השילובים המדהימים מגישים על מצע של אורז בסמטי לבן. בתאבון!