אחד הדברים הטעימים ביקום הוא הפלאפל של אמא שלי. ואני לא סתם אומרת כי זו אמא שלי. אני אפילו לא ממש אוהבת פלאפל, אבל לפני המון שנים, כשאמא שלי הייתה רק בת 12, בשכונת מאה שערים בירושלים, היא נאלצה לצאת לעבוד עם סבא שלי כדי לעזור בפרנסת הבית. שניהם היו מכינים פלאפל,  ומוכרים אותו בעגלה קטנה בשכונה, עד השעות הקטנות של הלילה. הפלאפל של אמא הפך לאגדה, ובכל עצמאות אנחנו מחכים להזדמנות הנדירה הזו של פעם בשנה כדי לזלול אותו. אפילו בעלי ההולנדי התמכר. אז הנה לכם המתכון.

הפלאפל של אמא

חומרים לכ- 25-30 כדורים בינוניים

1/2 ק"ג גרגירי חומוס מושרים במים ללילה שלם (אין צורך לבשלם)
8 שיני שום גדולות מקולפות
חופן עלי כוסברה
1 פלפל חריף ירוק
1 כוס קמח לבן
11/2 כפית סודה לשתיה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור (למי שלא שם פלפל חריף ירוק)
11/2 כפית כמון
שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה

שוטפים את גרגירי החומוס לאחר לילה של השריה עם הרבה מים. מעבירים למעבד מזון יחד עם השום, הכוסברה והפלפל הירוק ומעבדים לתערובת חלקה. מוסיפים לתערובת כוס קמח לבן, סודה לשתייה, מלח, פלפל וכמון. מערבבים היטב ומניחים בצד מספר שעות לספיגת הטעמים. לאחר מספר שעות יוצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוז.  (רצוי להכין את כל הכדורים מראש כי טיגונם אורך כדקה קצרה בלבד)
בסיר לטיגון עמוק מחממים שמן קנולה ומטגנים את הכדורים טיגון קצר להזהבה. מוציאים מהשמן עם כף מחוררת.

הטחינה של אמא לפלאפל

מערבבים 1/2 כוס טחינה גולמית עם רבע כוס מים. מוסיפים מיץ מלימון שלם סחוט, מערבבים. מוסיפים לפי הטעם מלח וכ-4 ראשי שום כתושים ומעט פטרוזיליה קצוצה דק.

הסלט של אמא לפלאפל

מורכב מעגבניה, מלפפון ירוק, בצל לבן וכרוב לבן קצוצים דק דק.  מוסיפים שמן זית, לימון ומלח בלבד.

שלבו את הכל עם פיתות חמות, לארוחה נוסח מאה שערים של פעם. בתאבון!