טוב אז אחרי כל הפרומואים של מסיבת התה של אליס בארץ הפלאות אין מנוס מלאמץ את ההרגל, ואיך אפשר לעשות מסיבת תה בלי סקונס? אז הרי לכם מתכון קצרצר תוצרת בית של חברתי הדרום אפריקאית, כריסי, אשר תמיד, אבל תמיד, יוצא לה מדהים!

סקונס מוגשים עם חמאה, ריבה וגבינת פרמזן
סקונס מוגשים עם חמאה, ריבה וגבינת פרמזן

החומרים לכ- 15 סקונס

2 כוסות קמח תופח

4 כפיות אבקת אפיה

קורט מלח

1/4 כוס שמן

1 ביצה

1/2 כוס חלב או ריוויון

אופן הכנה

מחממים תנור ל- 230 מעלות חום.
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה.
לרבע כוס השמן מוסיפים את הביצה ומוסיפים חלב עד שהכוס מלאה. טורפים את החומרים היטב ומוסיפים לתערובת החומרים היבשים. לשים את הבצק. מקמחים משטח ומשטחים את הבצק לגובה של 11/2 ס"מ.

קורצים עיגולים (מתחתית של כוס או רינג לא גדול). מניחים על גבי נייר אפיה בתבנית ואופים כ- 10 דקות בחום של 230-260 מעלות. מוציאים כשהסקונס זהבהבים למעלה.

לסקונס גבינה – משתמשים רק במחצית מכמות החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת כוס אחת של גבינה מגוררת מסוג צ'דר, קשקבל או פרמז'ן.

לסקונס מתוקים – משתמשים רק במחצית החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת כפית אחת אבקת סוכר + כפית אחת תמצית וניל. ניתן להוסיף גם צימוקים.

מגישים עם ריבה, חמאה או קרם פרש.