אחד המאכלים הכי שווים בעולם שיפילו גם את שונאי החצילים! מקור התבשיל הוא כנראה בעיראק, אך השם מתייחס לחבל ארץ השוכן על גבול רוסיה פינלנד. נימוחות החצילים עם בשר הבקר ורוטב העגבניות הסמיך-חמוץ-מתוק בא בשילוב מושלם עם אורז לבן והתוצאה היא חגיגה אמיתית לחיך שפשוט אין לתאר במילים. אני מכורה מגיל 4.

מעדן חצילים ובקר ברוטב חמוץ מתוק
מעדן חצילים ובקר ברוטב חמוץ מתוק

החומרים

200 גרם פרוסות קטנות (3X1 ס"מ) של בשר כתף בקר
1 חציל יפה ובוהק
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
1 עגבניה בינונית מרוסקת
1-2 כוסות מים
1 בצל חתוך לקוביות
2 כפות שמן קנולה
מיץ מחצי לימון
1-2 כפיות סוכר
פלפל, מלח, פפריקה אדומה

אופן ההכנה

בסיר שטוח ורחב מחממים מעט שמן קנולה ומטגנים את הבשר מכל הצדדים עד להשחמה. מוסיפים את הבצל להזהבה.
מוסיפים את העגבניה המגורדת, את רסק העגבניות ומערבבים עם כ1/2 כוס מים. מוסיפים את המלח, פלפל ופפריקה, מערבבים ומבשלים כשעה וחצי על אש בינונית לבישול הבשר. מידי פעם מוסיפים מים, אך שומרים על רוטב סמיך ומערבבים.

בינתיים מקלפים את החציל וחותכים לפרוסות עיגולים לא עבות, ממליחים עם מלח גס ומחכים כ- 10 דקות עד לצאת המרירות. שוטפים את המלח וסוחטים את פרוסות החציל עד לצאת כל המים. במחבת עם שמן חם מטגנים את חצילים 1/2 טיגון ומניחים בצד עם נייר סופג.כאשר הבשר כבר רך ומוכן, מוסיפים לסיר מעט ממיץ הלימון ומהסוכר ובודקים את הטעם עד שאוהבים. צריכה להתקבל הרמוניה של חמוץ מתוק. זה הזמן לתקן גם תיבול של מלח ופלפל. כאשר הטעם מדויק, מוסיפים לסיר בעדינות את פרוסות החצילים כך שהרוטב נשאר סמיך אך מכסה את רוב החצילים. מבשלים עוד כ- 5-10 דקות כדי שהחצילים יקבלו את טעם הרוטב ומכבים את האש.

מגישים על מצע אורז לבן. מעדן.