הדפס

עם בוא האביב מגיעים איתו כל הגודיס האופיינים לתקופה זו, וביניהם אדון אחד ירוק ונכבד, אשר כל ילדותי הופיע לנו על הצלחת פעם אחת בשנה בלבד, בערב פסח. זהו הפול הירוק. הוא די מיסתורי, אפילו קצת מחתרתי, הייתי אומרת. יש בו רעננות ירוקה וטעם מלא ועשיר, אבל הוא גם שנוי במחלוקת וחלק מהאנשים רגישים אליו. אני מאלה שלא, וטוב שכך. הוא עשיר בחלבונים (ועתיר קלוריות!), אבל הוא טעים טעים. אני רגילה לקבל את פניו בקדירה של פסח עם אורז אדום ועוף מהצד העירקי של אבא, אבל הגיע הזמן לראות מה עוד אפשר לעשות עם הפלא הירוק הזה. הנה כמה רעיונות.

הפול הירוק משתלב היטב עם סוגי פחמימות ודגנים שונים כמו אורז, פסטה, קינואה, ריזוטו, וקל מאוד לשלבו עם ירוקים אחרים לסלטים בריאים ועשירים. הוא קל הכנה (הרתחה במים עם מלח), וכל רוטב חמצמץ-מתקתק יתאים לו כמו כפפה. אספתי לכם כמה רעיונות משגעים מהרשת, שחלקם מתאימים לפסח וחלקם כדאי שתשמרו לימים שאחרי. באלגנטיות מרשימה, הוא יהפוך לשיחת השולחן בהשקעה ממש לא גדולה. גם אני כמוכם, מתנסה לראשונה בגרסאות החדשות של המתכונים, אז פשוט הפעילו את הדימיון ונסו לגלות אילו טעמים עומדים מאחורי התמונות המטריפות האלה.

סלט אביבי של פול ירוק, רוקט ואספרגוס עם פרחי מאכל

סלט משגע ונראה טעים ביותר (אכין לחג הקרוב!) שמצאתי בפינטרסט והוא תאוה לעיניים. פשוט ביותר, תשלובת מרנינה של פול ירוק מבושל, גבעולי אספרגוס, עלי רוקט ונענע, ו…פרחי כוכב כחולים ואכילים (Borage). אין לי מושג היכן ניתן להשיג אותם בארץ (אני עוד חוקרת…), אבל אפשר בקלות להחליף לפרחי אמנון ותמר הסגולים שהם אכילים גם כן. מוסיפים רעננות אביבית במראה ובטעם לשולחן החג. לדעתי הסלט יצתוות נהדר לרוטב חרדל, דבש ושמן זית. בטוחה שלא תתאכזבו, ותהיו מקוריים וחגיגיים במיוחד עם פרחים בסלט החג.

ממרח פול ירוק מלטזי צילום ומתכון מהבלוג: alkitchen.blogpost.com

ממרח פול ירוק

1 ק”ג פול ירוק (מבושל במים עם מלח, ללא התרמילים והקליפות)
3 כפיות פטרוזליה קצוצה
5 עלי נענע שטופים
3 שיני שום קלופות
כ 1/2 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
קורט מלח
שבבי צ’ילי לקישוט (אופציונלי)

לרסק בעבד מזון תוך כדי הוספת שמן זית עד לקבלת סמיכות רצויה ולהגיש עם מעט שמן זית מעל ושבבי צ’ילי לקישוט. מומלץ לאכול טרי עד כמה שעות לאחר ההכנה.

 

ריזוטו עם פול ירוק, אספרגוס ואפונה מתכון וצילום מהבלוג השווה: Katieatthedoor.com

ריזוטו פול ירוק, אספרגוס ואפונה (4 מנות)

11/2 כוסות ריזוטו ארובוריו
4 כוסות ציר מרק עוף
1 כוס מים
בצל קטן קצוץ דק
1 כף שמן זית
1/2 כוס יין לבן
1/2 כוס פול ירוק
1/2 אסופת אספרגוס חתוכים באלכסון 2.5 ס”מ
1/2 כוס אפונה קפואה
1/3 כוס גבינת מסקרפונה
1/2 כוס גבינת פקורינו מגוררת
קומץ עלי טימין טריים
לקישוט – קמצוץ עלי טימין ומעט גבינת פקורינו מגוררת

בסיר גדול מרתיחים את מרק העוף. מוסיפים לו את פולי הפול הירוק, האספרגוס  והאפונה ל 2-3 דקות בישול, עד שהאספרגוס מקבל צבע ירוק בהיר יפה. מוציאים את הירקות ומעבירים לקערת מי קרח להפסקת הבישול, ומנמיכים את המרק לאש קטנה.

בסיר נפרד מכינים את הריזוטו לפי המתכון הבסיסי.

מטגנים את הבצל עד בשמן הזית עד לשקיפות. מוסיפים את האורז, מבשלים דקה ומוסיפים את היין. מבשלים עד שכל היין נספג באורז. מתחילים להוסיף את מרק העוף הרותח מהסיר השני, כל פעם קצת עד לכיסוי כל האורז + ס”מ נוסף, תוך בחישה לעיתים קרובות. (רצוי להשאר בקרבת הסיר). ממשיכים להוסיף מרק ולבשל עד שהאורז מבושל אך מוצק. כאשר הוא מוכן, מערבבים אליו פנימה את גבינת המסקרפונה והפקורינו תוך כדי ערבוב. מוסיפים גם את עלי הטימין, מערבבים עד שהגבינה נמסה אל תוך הריזוטו. מוסיפים את הירקות הירוקים ומגישים חם בתוספת עלי טימין וגבינה מגוררת מעל. מעדן.

ריזוטו פול ירוק צילום: katieatthedoor.com
קינואה פול ירוק וגבינת פטה צילום ומתכון: www.cannellevanille.com

סלט קינואה עם פול ירוק, נענע וגבינת פטה

על בסיס דומה לריזוטו, ניתן להכין תבשיל קינואה (כשר לפסח!) בשילוב פול ירוק, אפונה, עלי נענע, גרידת לימון ולפזר גבינת פטה למעלה. תוספת מרעננת ובריאה מאוד, וניתן להוסיף אותו (עם או בלי גבינה) לכל ארוחת חג אפילו כסלט אביבי.

אז שיהיה לכולכם חג שמח וטעים במיוחד. נתראה אצלי בחול המועד! XX