אני חייבת לספר לכם על מחדל חדש. העוגות של אבישי. התמכרתי ואין דרך חזרה. כל יום שישי ישנו מיני-שוק-אוכל במרכז המסחרי של משמר השרון. באחד מסיבובי הקניות של הרגע האחרון, נזכרתי שאני צריכה עוגה לשבת. אחרי שהתלבטתי בין שלשה דוכני עוגות, החלטתי ללכת לדוכן שהעוגות שעליו פשוט קראו לי לבוא. הבחור הביישן בדוכן המליץ בצורה די כנה על עוגת שוקולד השחר ושקדים. השתכנעתי וקניתי. בשעה 16:00 אחר הצהריים עם הקפה של יום שישי והעיתון, חתכתי לי פיסה מהעוגה, ועם הביס הראשון הציף אותי טעם ילדות שאין דברים כאלה. א. לכל מי שגר באזור, תרוצו ותקנו את העוגה הזאת! ב. למי שלא גר באזור, אחרי הפצרות רבות, הצלחתי לשכנע את אבישי לתת לנו את המתכון לעוגה 🙂

לאחר חקירה אינטנסיבית שערכתי לעלם, להלן הפרטים: אבישי כהן מחדרה הוא בחור צעיר וחמוד, שאופה ומוכר עוגות, מאפים ואוכל קל, בעיקר חלבי, בהזמנה לאירועים עד 100 איש. דוכן העוגות שלו בימי שישי כולל טארטלטים אישיים,(שוקולד,פירות,אגוזים בקרמל,תפוחים), עוגות פאי תפוחים, שוקולד. עוגות פס קרות – ריבת חלב,קפה וחלבה,חלבה ושוקולד. עוגות שמרים- שוקולד,פרג,חלבה,תפוחים,תמרים,שוקולד אגוזים,שוקולד חלבה.
וה-כ-ל טעים. בדוק!

חוץ מזה, ניתן להשיג אצלו עוגות יום הולדת במגוון הטעמים לפי הזמנה. ביום שישי הקרוב תמצאו אותן בטעמי ריבת חלב,טריקולד. ישנן גם עוגות בחושות – גזר,גבינה,תפוחים,שוקולד,חלבה,שוקולד ושקדים, אגוזים וקינמון. אלפחורס, עוגות ללא סוכר. טווח מחירים נע בין 29-36 ש”ח לעוגות בחושות או שמרים למיניהן, ועד 150 ש”ח לעוגות גדולות או מורכבות. חלק מהעגות ניתן להשיג גם כפרווה,ומה שלא, ניתן להזמין מראש.

וחכו, יש גם מלוח!

קישים אישיים(או גדולים),חטיפים מלוחים(בורקיטס,זיתוניות,סהרוני גבינה,קוראסון פטריות,גריסני),פיצות,פסטות וסלטים מיוחדים. הזמנות  עד 500 ש”ח ניתן לאסוף ממשמר השרון או מחדרה. בהזמנות מעל 500 ש”ח ניתן לקבל שליחות. אני מודיעה לכם חגיגית, שעל הבחור הזה עוד תשמעו, ולא רק ממני! אז תלכו לקנות ותגידו שאני שלחתי אתכם 🙂

הקונדיטוריה של אבישי
נייד: 052-6449368
טלפון: 077-7006158
הדוכן נמצא בתוך מבנה המרכז המסחרי מול החנות “טליס”

כמו שהבטחתי, הנה המתכון לעוגת שוקולד השחר/שקדים של אבישי כהן:

חומרים:

500 ג’ שמנת מתוקה
4 ביצים
300 ג’ (1.5 כוסות) סוכר
1 סוכר וניל
חצי כפית מלח
280 ג’ (2 כוסות) קמח
1 שקית א. אפיה

מילוי:

6 כפות גדושות שוקולד למריחה(“השחר”)
1 1/3 כוסות שקדים מולבנים פרוסים (שומרים 1/3 כוס לקישוט)

אופן ההכנה:

מקציפים כ- 3 דק’ את השמנת,ביצים וסוכר. לאחר מכן מקפלים את שאר החומרים.

יוצקים 2/3 מהתערובת ל-3 תבניות אינגליש קייק, מוסיפים לכל תבנית 2 כפות שוקולד ו1/3 כוס שקדים ומערבבים למראה שיש. על זה יוצקים את 1/3 התערבות שנשארה מהבלילה. מקשטים ב-1/3 כוס שקדים (שהשארנו בצד).

אופים בחום 180 מעלות כ- 35 דקות.

מתנצלת על איכות התמונה, התאורה במקום לא משהו.